Gheorghe Falcă: Iohannis va fi candidatul Dreptei la Preşedinţie. Stă mai bine în sondaje decât Predoiu

Candidatul unic al Dreptei pentru alegerile prezidenţiale va fi Klaus Iohannis, a susţinut joi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă.

24 iul. 2014, 15:20
Gheorghe Falcă: Iohannis va fi candidatul Dreptei la Preşedinţie. Stă mai bine în sondaje decât Predoiu

Întrebat cine crede că va fi desemnat candidat unic al dreptei pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an, Falcă a răspuns că, în opinia sa, acesta va fi actualul lider liberal, Klaus Iohannis.

Cred că după 6 august Klaus Iohannis va deveni candidatul unic al Dreptei româneşti pentru alegerile prezidenţiale. L-am susţinut întotdeauna pe Cătălin Predoiu, dar în opinia mea, la ora actuală, Klaus Iohannis stă mai bine în sondaje, motiv pentru care sunt de părere ca va fi desemnat drept candidat unic’, a afirmat Gheorghe Falcă, citat de Agerpres.

El a amintit că în 2013, în campania internă din PDL pentru desemnarea candidatului la preşedinţie, a militat pentru unificarea dreptei, ţelul său fiind de a convinge activul PDL de necesitatea unificării şi nu de a ajunge într-o funcţie

Reamintesc că în 2013, în cursul dezbaterii dintre mine şi Cătălin Predoiu, eu am militat pentru unificarea dreptei, ţelul meu în acea dezbatere fiind de a convinge activul PDL de necesitatea unificării şi nu de a fi candidatul la preşedinţia PDL. Sunt foarte bucuros că, la mai puţin de un an de la această campanie internă, tot ce am propus eu atunci, unificarea dreptei şi aplecarea către valorile de centru-dreapta, creştin-democrate şi liberale, se va îndeplini pe 26 iulie. Acest lucru înseamnă că implicarea mea în acea dezbatere a fost o implicare care a generat succes, iar astăzi vedem în România o dreaptă unită, care promovează, în rândul activului de partid şi în rândul electoratului, valorile creştin-democrate şi valorile liberale’, a mai precizat preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă.

Liderul democrat-liberal arădean a adăugat că, la ora actuală, nu vizează vreun post în structura de conducere centrală a noului partid.

Totodată, Falcă a precizat că va propune deschiderea noului partid către societatea civilă, către oameni noi şi către proiecte noi.

Voi propune partenerilor să avem un program de deschidere a acestui partid rezultat din unificare către societatea civilă, către oamenii activi, către oamenii care vor să contribuie la o comunitate puternică, pentru că avem nevoie de ceea ce înseamnă proiecte noi, cu oameni noi’, a declarat liderul democrat- liberalilor arădeni.

Acesta şi-a exprimat speranţa că după 6 august noul partid va putea prezenta săptămânal statistici cu numărul de adeziuni noi la această nouă construcţie politică, dar şi numele unor anumite personalităţi care se vor înscrie în această alianţă creştin-liberală, pentru a sprijini candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale.

‘Vom încerca să promovăm această deschidere către oameni şi pe site-ul alianţei, iar sediile noastre să fie primitoare pentru oamenii de dreapta care aşteptau această construcţie politică’, a precizat Gheorghe Falcă.