Scandal şi demisie la PNL Botoşani: Vechii liberali îi critică pe noii liberali

Un schimb de sms-uri între liberalii botoşăneni, care a ajuns şi la presă, a condus la demisia unui lider politic local. Secretarul general al PNL Botoşani şi-a exprimat nemulţumirea că trebuie să-i sprijine pe noii colegi de partid, foşti PDL-işti, care în urmă cu câţiva ani erau duşmanii lor politici. Miza scandalului este Cătălin Flutur.

07 feb. 2016, 11:20
Scandal şi demisie la PNL Botoşani: Vechii liberali îi critică pe noii liberali

Eduardt Cozminschi, secretarul general al Biroului Politic Municipal al PNL, le-a trimis colegilor săi de partid, din „garda veche” a PNL, un sms în care se declara dezamăgit că trebuie să îi susţină pe noii colegi de partid, foştii democrat-liberali, care în urmă cu câţiva ni ani le erau inamici politici.

Mesajul făcea trimitere la Cătălin Flutur, desemnat candidat PNL pentru primăria Botoşani. La alegerile locale din 2012, Flutur a candidat la primărie în 2012 din partea PDL, când PNL era aliat cu PSD în USL şi-l susţineau pe candidatul Ovidiu Portariuc (PSD). Acum, noul PNL, care a înglobat PDL, îl susţine pe Flutur la primărie.

„Dragi colegi, întrucât conducerea PNL se schimbă mereu, dar noi rămânem printre aceiași oameni, vă propun spre dezbatere o temă care mie îmi provoacă insomnii, poate găsim împreună o rezolvare. Prin oficializarea candidaturii lui Flutur la Primăria municipiului, rudele, prietenii, angajații, clienții, vecinii, colaboratorii noștri se vor afla în următoarea dilemă: când noi, vechii liberali din Botoșani, am fost sinceri și în slujba cetățeanului, în 2012 când voiam să-i convingem că Portariuc e cel mai bun și Flutur cel mai rău, sau în 2016 când vom încerca să-i convingem tocmai de contrariu?!?”, le-a scris Eduardt Cozminschi colegilor vechi liberali.

SMS-ul lui Cozminschi a ajuns şi la presă, lucru care a condus la demisia acestuia.

„Demisia a fost o opțiune personală. Au insistat că nu e cazul, am avut niște rufe de spălat noi între noi. Eu am făcut cât am putut, de acum…. Eram al doilea om după co-președinți în Organizația Municipală, aș fi avut un cuvânt de spus, stăm cu schelete în dulap”, a declarat Eduardt Cozminschi, citat de Botoşăneanul.

De altfel, biroul de comunicare al PNL a lansat și un apel public către liberali prin care le-a cerut tuturor celor care vor să zdruncine liniștea din partid, să-l părăsească.