Dialog halucinant între Macovei şi Flutur, la TV. Secretarul general al PDL: „Subiectul candidaturii e închis”

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, la B1 TV, că decizia Colegiului Director al PDL de luni este ca persoana care va candida din partea dreptei este să fie aleasă dintre Cătălin Predoiu şi Klaus Johannis, conform înţelegerii de după europarlamentare. În schimb, europarlamentarul PDL Monica Macovei cere să fie inclusă în sondajul final care va duce la stabilirea candidatului unic. Secretarul general al PDL i-a explicat că nu mai este timp şi că trebuie respectati liberalii. Un dialog halucinant a avut loc luni seara, între cei doi, în direct la TV.

21 iul. 2014, 20:56
Dialog halucinant între Macovei şi Flutur, la TV. Secretarul general al PDL: „Subiectul candidaturii e închis”

Gheorghe Flutur a precizat că măsurătoarea sociologică a preferinţelor electoratului dintre Cătălin Predoiu şi Klaus Johannis se va face cu începere de la 1 august astfel încât până pe 23 septembrie PNL şi PDL să-şi înscrie oficial candidatul în cursul. Din cauza acestui grafic strâns, termenii înţelegerii iniţiale cu liberalii nu mai poate fi schimbat încât să se dea curs şi cererii Monicăi Macovei.

„Subiectul este închis. Este hotărârea Colegiului Director de astăzi (…) Acum două săptămâni, la o şedinţă a Biroului Permanent colega noastră nu a spus nimic despre această intenţie a ei. Trebuie să avem şi respect faţă de PNL. Am bătut palma cu un partener, au fost nişte etape…”, a spus Gheorghe Flutur.

Monica Macovei a spus că îşi menţine solicitarea. „Doresc să fiu în acest proces de selecţie. Vorbim de un nou partid, o nouă alianţă, o nouă realitate. Această este o nouă luptă şi trebuie un nou general. PDL are obligaţia să-l aleagă pe cel mai bun candidat care poate să bată stânga. Aceeaşi obligaţie o are şi PNL. Nu văd cui i-ar face rău să intru în această măsurătoare şi continui să solicit să intru în procesul de selecţie”, a argumentat Macovei.

Aceasta susţine că explicaţiile lui Gheorghe Flutur privind graficul strâns al desemnării candidatului nu i se par convingătoare din moment ce sondajul va începe abia pe 1 august. „Dacă sondajul se face de la 1 august, care-i problema?”, a întrebat Macovei. „Eu voi cere tot timpul până se termină măsurătorile să fiu şi eu inclusă. Poate cineva vede că e bine pentru toată dreapta din România să fie cât mai mulţi”, a mai spus europarlamentarul PDL.

„De ce nu e benefic să includeţi mai multi candidaţi, daca îl vreţi pe cel mai bun?”, a întrebat Macovei.

„Ne grabim foarte tare”, a fost replica lui Gheorghe Flutur.

Monica Macovei a făcut un anunţ-surpriză, duminică, pe contul personal de Facebook. Europarlamentarul PDL şi-a declarat intenţia de a intra în cursa alegerilor prezidenţiale, solicitând să fie inclusă în „procesul de selecție a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale”.

„Cer să fiu inclusă în procesul de selecție a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale”, a scris Monica Macovei pe Facebook.

Eurodeputatul PDL a declarat pentru România Liberă că, „indiferent cum va fi conceput acest proces de selecție, sondaj sau o altă metodă, fiecare potențial candidat trebuie reevaluat”.

„Am dreptul și cer să fiu inclusă în procesul de măsurare a condidaților dreptei pentru alegerile prezidențiale”, a subliniat Macovei.

Macovei a adăugat că „procesul de selecție a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricarei persoane care are șanse să învingă PSD la alegerile prezidenţiale”.

Europarlamentarul crede că dreapta trebuie să aibă „un candidat care să răspundă așteptărilor celor care merg în mod constant la vot, dar și ale celor care sunt dezamăgiți și nu votează”.

În plus, susţine Macovei, „electoratul vrea un candidat credibil, cu forță, capabil să asigure și să garanteze un stat de drept puternic, funcțional, cu economie liberă și sănătoasă, cu o competiție corectă, un stat în care educația și sănătatea sunt priorități, un candidat care să garanteze integrarea deplină a țării în spațiul euro-atlantic”.

Macovei a precizat că are capacitatea și determinarea deja demonstrate” pentru „a garanta îndeplinirea acestor obiective” și de aceea a luat decizia de a solicita includerea ei în „măsurarea și selectarea candidaților cu șanse la alegerile prezidențiale”.