Gheorghe Nichita, reclamat de AMANTĂ. Avocatul Striblea: Acest dosar are menirea să-i ştirbească reputaţia

Adina Samson, în vârstă de 33 de ani, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, este cea care l-a denunţat pe primar la DNA, după ce acesta i-a pus pe poliţiştii locali să o urmărească. Avocatul Marius Striblea a declarat, vineri, că dosarul clientului său conţine multe "elemente de cancan", iar povestea cu Adina Samson are menirea de a-i știrbi reputația edilului.

01 mai 2015, 12:49
Gheorghe Nichita, reclamat de AMANTĂ. Avocatul Striblea: Acest dosar are menirea să-i ştirbească reputaţia

Gheorghe Nichita este acuzat de procurorii DNA că le dădea ordine poliţiştilor locali din subordine să supravegheze o persoană, oferindu-i acesteia cadou un telefon pe care era instalat o aplicaţie de tip SPY. Persoana respectivă este amanta edilului, Adina Samson, care îi este subordonată la primărie.

Adina Samson, şefa Serviciului Managementului Calităţii din cadrul Primăriei ieşene, l-a reclamat pe  Gheorghe Nichita la DNA,  după ce a constatat că este în permanenţă urmărită.

Gheorghe Nichita şi Adina Samson aveau o relaţie amoroasă de câţiva ani, însă, pentru că avea bănuieli că  iubita îl înşală, Nichita i-ar fi făcut cadou  un telefon mobil pe care i-a instalat un program informatic, de tip SPY, cu scopul de a o supraveghea.

Poliţiştii locali o urmăreau pe Adina Samson, pentru a-i raporta primarului cu cine se întâlneşte femeia şi unde se află aceasta.  Primarul Gheorghe Nichita a divorţat anul trecut, fosta sa soţie fiind profesoară la un liceu din Iaşi.

Nichita a fost vizitat, vineri, în arestul central al Poliției Capitalei, de către avocatul său, Marius Striblea, după ce a fost reținut pentru 24 de ore.

„Aici cred că este o exagerare atunci când se spune ca au fost folosiți polițiști locali. Au fost folosiți nişte detectivi. (…) Există mai multe elemente de cancan decât de domeniul juridic”, a spus avocatul Marius Striblea.

Întrebat de jurnaliști de ce edilul Iașiului își fila amanta, Striblea a precizat că ar trebui întrebată chiar aceasta.

„Trebuie întrebată doamna Samson. Dumneaei a reclamat aceste lucruri, dar trebuie să le si probeze. Din punctul meu de vedere, nu sunt fapte de corupţie. Este adevărat că este o instigare la o faptă de abuz in serviciu. Consider că nu avem de-a face cu un dosar de corupție”, a precizat avocatul.

CITEŞTE ŞI DEZVĂLUIRI din dosarul primarului Iaşiului: Gheorghe Nichita îşi spiona AMANTA. Motivul: GELOZIA

Striblea a mai fost intrebat de ce era interesat Nichita de tot ce făcea Adina Samson: „Asta e o chestiune care o să iasă din dosar. Din punctul meu de vedere, a fost doar o relație între două persoane care erau mai apropiate”.

„Într-un proces trebuie să existe probe şi elemente juridice și mai puține elemente  de cancan. Evident că acest dosar are menirea de a-i știrbi din reputaţie domnului primar, si cred că aici este vorba de imagine. Din puct de vedere juridic, nu sunt acuzaţii care să reclame măsuri excesive precum reţinerea”, a conchis Marius Striblea. 

CITEŞTE ŞI OFICIAL DNA. Cum funcţiona aparatul de SPIONAJ al lui Gheorghe Nichita: Aplicaţie SPY pe telefon VIDEO