Gheorghe Pogea, fost ministru al Finanţelor, audiat la DNA

Fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Pogea, a fost audiat, marți, ca martor la DNA, într-un dosar ce vizează Loteria Română, potrivit România TV.

06 oct. 2015, 09:00
Gheorghe Pogea, fost ministru al Finanţelor, audiat la DNA

Gheorghe Pogea a stat aproximativ trei ore la DNA, iar la ieşire a declarat că a fost audiat în calitate de martor, fără a da detalii despre dosarul instrumentat de procurori.

Am fost invitat de DNA în calitate de martor pentru a aduce unele clarificări legate de anumite speţe în perioada anului 2009 când am deţinut funcţia de ministru al Finanţelor„, a declarat fostul ministru.

Potrivit unor surse judiciare, Pogea a fost chemat la DNA în calitate de martor într-un dosar referitor la Loteria Română.

La sfârşitul lunii septembrie, Direcția Națională Anticorupție a ridicat de la sediul Ministerului Finanţelor o serie de documente de la Corpul de Control al ministrului cu privire la verificările efectuate la Loteria Română.

„DNA nu face percheziții la Ministerul Finanțelor Publice (MFP), ci a solicitat unele documente referitoare la verificările efectuate de Corpul de Control al Ministrului la C.N. Loteria Româna. Solicitarea a fost făcută în data de 28 septembrie a.c., prin intermediul unei adrese scrise. Precizăm că solicitarea de documente de către DNA este o practică obișnuită și subliniem că Ministerul Finanțelor Publice pune la dispoziția DNA toate documentele solicitate”, se menționează în comunicatul MFP.

VEZI ŞI Descinderi ale procurorilor DNA la Ministerul Finanţelor. Sunt vizate contracte ale Loteriei Române