Gheorghe Ştefan a recunoscut că a primit 4 milioane de euro în afacerea Microsoft VIDEO

În faţa procurorilor anticorupţie, primarul din Piatra-Neamţ şi-a recunoscut partea sa de vină în dosarul Microsoft. Gheorghe Ştefan a confirmat că a făcut trafic de influenţă. De asemenea, a recunoscut şi acuzaţia de spălare de bani. 4 milioane de euro au ajuns în conturile sale pentru a intermedia contractele Microsoft, informează România TV.

25 feb. 2015, 07:09
Gheorghe Ştefan a recunoscut că a primit 4 milioane de euro în afacerea Microsoft VIDEO

Gheorghe Ştefan a mers din nou, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a continua denunţurile în dosarul Microsoft. În faţa anchetatorilor, primarul din Piatra-Neamţ a recunoscut în scris şpaga de milioane de euro luată pentru a intermedia semnarea contractelor cu Microsoft. Gheorghe Ştefan spune că, o parte din bani a fost pentru cotizările la campaniile PDL.

„Evident, în contextul acesta şi dânsul a intrat în anchetă şi şi-a precizat punctul de vedere. În această etapă dânsul trebuie să probeze anumite chestiuni”, a declarat avocatul lui Ştefan, Pavel Abraham.

În cele trei luni şi jumătate de arest, primarul a cerut în mai multe rânduri eliberarea din motive medicale, însă cererile sale au fost respinse. Tocmai de aceea, s-a decis să vorbească despre şpăgile şi legăturile din dosarul Microsoft.

Judecătorii au decis prelungirea mandatului de arestare preventivă cu încă 30 de zile. Decizia nu este însă definitivă. El speră ca denunţurile să îi aducă o măsură mai blândă.