Gherghe Funar depune sesizare la CCR împotriva candidaturii lui Iohannis şi Macovei la Preşedinţie

Scandalul agenţilor acoperiţi ia amploare. Candidatul la preşedinţie Gheorghe Funar depune o nouă sesizare la CCR în care îi acuză şi pe Klaus Iohannis şi pe Monica Macovei că ar fi spioni. Sesizarea vine după ce judecătorii Curţii Constituţionale a respins sesizarea privind candidatura lui Victor Ponta, în urma declaraţiilor lui Traian Băsescu potrivit cărora liderul PSD ar fi fost ofiţer acoperit SIE. 

RomaniaTV.net
20 oct. 2014, 10:59
Gherghe Funar depune sesizare la CCR împotriva candidaturii lui Iohannis şi Macovei la Preşedinţie

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. CCR a discutat sesizarea depusă de Gheorghe Funar privind încălcarea Constituţiei de către premierul Victor Ponta în care solicita verificarea legalităţii candidaturii acestuia, dar şi citarea preşedintelui Traian Băsescu ca martor.

În ziua de 17 octombrie 2014, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.f) din Constituţia României şi al art.38 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere contestaţia privind legalitatea candidaturii domnului Victor Viorel Ponta la alegerile pentru Președintele României din anul 2014, contestație formulată de domnul Gheorghe Funar.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins contestaţia formulată de domnul Gheorghe Funar privind legalitatea candidaturii domnului Victor Viorel Ponta la alegerile pentru Președintele României din anul 2014.

Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central.

Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârii, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, precizează CCR, într-un comunicat de presă.

Gheorghe Funar a înaintat sesizarea la CCR în cursul zilei de joi, explicând că face acest demers ca urmare a declaraţiilor şefului statului din data de 13 octombrie, când acesta a susţinut că premierul Victor Ponta ‘a fost sau este şi în prezent ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe’.

‘Formulez această sesizare cu privire la încălcarea prevederilor art. 40 al. 3 din Constituţia României de către contracandidatul meu la funcţia de Preşedinte al României, Victor-Viorel Ponta, (…) având în vedere incompatibilitatea privind exercitarea unei funcţii politice şi deţinerea statutului de cadru militar (ofiţer sub acoperire) care este prevăzută de legislaţia în vigoare’, precizează Gheorghe Funar în sesizarea înaintată CCR.

CCR judecă cazul OFIŢERULUI ACOPERIT. Gheorghe Funar a depus o sesizare privind candidatura lui Victor Ponta