GHICITUL în PALMĂ. Află dacă vei avea noroc la bani sau în dragoste

Se spune că fiecare persoană se naşte cu un destin, iar viaţa este o călătorie. Nu trebuie să fii om de ştiinţă ca să îţi dai seama că unele lucruri nu pot fi explicate, însă nici nu poţi ignora anumite semne divine.

12 mart. 2015, 20:05

Chiromantia sau ghicitul in palma este una dintre cele mai vechi metode de divinatie din lume, insa practicarea ei nu a fost niciodata atestata istoric. De exemplu, in antichitate, exista doar unele aluzii la aceasta metoda, in opera lui Artemidor, „Pollux si Suidas”, potrivit ele.ro.

Abu Bakr al-Razi, 860 – 923, a fost primul care a publicat o lucrare despre aceasta metoda, intitulata „Cunoasterea liniilor mainilor”. Mai tarziu, au aparut noi lucrari despre chiromantie, in care se vorbeste despre trei linii fundamentale: linia vietii, linia inimii si linia capului. In functie de aceste linii, oamenii puteau sa afle informatii despre viata lor personala, despre evolutia lor profesionala sau despre durata lor de viata.

In afara de cele trei linii, exista si cateva linii minore care iti pot furniza informatii importante: linia soarelui, linia lui Mercur si linia casatoriei. Foarte importanti sunt si „muntii”, sapte la numar, care corespund cu numarul planetelor cu care opera astrologia in antichitate. Astfel, se poate face o legatura intre chiromantie si astrologie.

De regula, trebuie ghicit in palma stanga, pentru ca aceasta reprezinta calitatile cu care se naste o persoana si poate oferi elemente despre destinul sau.

Linia inimii: reprezinta sentimentele, viata amoroasa. Daca aceasta incepe din dreptul degetului aratator, esti o persoana care se implica mult emotional. Daca aceasta se afla intre degetul mijlociu si cel inelar, inseamna ca te indragostesti usor. In schimb, daca incepe de sub degetul mijlociu, inseamna ca esti o persoana egoista. O linie clara si scurta nu arata o inclinatie spre romantism, iar o linie usor ondulata arata ca ai multi iubiti de-a lungul vietii, dar nicio relatie serioasa. O linie intrerupta inseamna dezamagire in dragoste.

Linia capului: are legatura cu intelectul si simbolizeaza modul in care gandesti. O linie scurta indica o inclinatie catre activitatea fizica, una curbata indica creativitate, iar una dreapta inseamna ca ai un simt practic. O linie intrerupta inseamna ca nu esti consecventa in gandire.

Linia vietii: reprezinta sanatatea si problemele pe care le ai de-a lungul vietii. Unii specialisti spun ca aceasta nu exprima durata vietii. Daca este situata aproape de degetul mare, inseamna ca esti o persoana energica, iar daca este subtire si intrerupta, inseamna ca poti fi influentata usor. Apropierea ei de centrul palmei iti spune ca trebuie sa ai grija in relatia cu alti oameni. Daca este intrerupta, inseamna ca vei avea probleme mari de sanatate.

Linia destinului: nu se intalneste la toate persoanele, de aceea este foarte greu de identificat. Daca este bine definita, inseamna ca destinul are o mare influenta in viata ta. In schimb, daca aceasta este neclara sau intrerupta, inseamna ca te asteapta multe schimbari pe parcursul vietii.

Citeşte şi Ce spun mâinile tale despre personalitatea ta: decodarea secretelor din palmă