GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în INDIA

"ATITHI DEVO BHAVAH". Acest vers din sanscrită înseamnă "Oaspetele este sfânt", ceea ce rezumă în mare parte atitudinea inidenilor cu privire la oamenii care le vizitează ţara. Ei te vor trata cu blândeţe şi ospitalitate şi vor fi îngăduitori, dar până şi indienii au o limită, şi e bine să ştii ce nu vor tolera sub niciun chip. ATITHI DEVO BHAVAH. This Sanskrit verse literally means “Guest is God,” the Indian philosophy when it comes to guests and visitors, to their country and to their homes. They will accommodate and they will tolerate. They’ll let you get away with a number of things…but it’s possible to hit the limit. Here’s how. Read more at http://matadornetwork.com/abroad/how-to-piss-off-an-indian/#mHt1DUWJlx2TtYdt.99

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 05:51
GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în INDIA

Din fericire, indienii sunt foarte iertători față de străinii care nu sunt întotdeauna conștienți de regulile de comportament din cultura lor. Cu toate acestea, pentru a te ajuta să eviţi greșelile jenante, mai jos sunt cinci lucruri pe care nu e bine să le faci în India:

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când eşti în Cehia

1. Nu purta haine strâmte sau decoltate. Indienii adoptă un standard foarte conservator de vestimentaţie, în special în zonele rurale. Hainele din Vest, inclusiv blugii pentru femei, sunt destul de răspândite în orașe. Cu toate acestea, este încă necesar să îţi ţii picioarele acoperite. Vei vedea foarte rar un bărbat indian cu pantaloni scurți, sau o femeie cu o fustă mai sus de glezne (deși studenții sunt o excepție!). Sigur, poţi face acest lucru, și, probabil, nimeni nu va spune nimic. Dar vei fi tratat cu mai mult respect dacă te îmbraci corespunzator. Hainele care acoperă picioarele și umerii sunt foarte importante mai ales atunci când vizitezi templele din India, potrivit About.com.

2. Nu intra încălţat în casă. Este considerat politicos să îţi scoţi pantofii înainte de a intra la cineva în casă, și este o condiție obligatorie înainte de intrarea într-un templu sau a unei moschei. Indienii poartă de multe ori pantofi în casă, dar aceşti pantofi sunt păstraţi numai pentru uz casnic și nu sunt niciodată purtaţi pe afară. Pantofi sunt, uneori, lăsaţi afară înainte de intrarea într-un magazin. Dacă vezi pantofi la intrarea într-un magazin, este o idee bună să îi laşi şi pe ai tăi acolo.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Italia

3.  Nu îndrepta picioarele spre oameni. Picioarele sunt considerate a fi necurate și , prin urmare, este important să eviţi să îndrepţi picioarele spre oameni, să atingi persoane sau obiecte (în special cărți), cu picioarele sau cu pantofii. Dacă faci asta din greşeală, ar trebui să îţi ceri scuze imediat. De asemenea, ţine minte că indienii îşi ating de multe ori capul sau ochii ca semn de iertare. Pe de altă parte, este un semn de respect să te apleci și să atingi picioarele unei persoane mai în vârstă în India.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Spania

4. Nu mânca alimente şi nu da obiectele mai departe cu mâna stângă. Mâna stângă este considerată a fi necurată în India, deoarece este folosită pentru diferite acţiuni de igienizare la toaletă. Prin urmare, ar trebui să eviţi ca mâna stângă să vină în contact cu alimentele sau cu alte obiecte pe care le dai oamenilor.
 
VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când mergi în Germania
5. Nu fi jignit de întrebările prea personale. Indienii sunt oameni foarte curioşi și cultura lor este una în care oamenii nu îşi văd deoloc de treaba lor, de multe ori din cauza lipsei de spațiu personal și pentru că viaţa privată nu este ocrotită în India. Ca urmare, nu fi surprins sau jignit dacă un indian te întreabă lucruri personale la prima întâlnire. Mai mult, nu ezita să-i întrebi şi pe ei astfel de lucruri.

6. Nu comenta negativ asupra cricket-ului şi nu spune că australienii îl joacă mai bine. Este sportul lor naţional şi sunt foarte sensibili cu privire la acest subiect.

7. Nu te plânge în mod excesiv de căldură, mizerie, trafic, cerşetori sau praf. Dacă ai ales să vizitezi India, ai făcut asta în cunoştinţă de cauză.