GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să nu faci cand te afli în MAREA BRITANIE

Britanicii sunt în general oamenţi rezervaţi în ceea ce priveşte aspectul, cât şi modul în care se poartă în societate. Sunt renumiţi pentru pentru politețea lor, auto-disciplina şi mai ales pentru simţul umorului. Mai jos ai câteva reguli de bază pentru a nu face o impresie proastă în Mare Britanie.

RomaniaTV.net
04 nov. 2013, 10:34
GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să nu faci cand te afli în MAREA BRITANIE

Nu saluta oamenii cu un sărut. Britanicii se sărută pe obraz doar cu oameni cu care sunt prieteni apropiați sau rude. O strângere de mână este suficientă.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să nu faci când te afli în America

Evită să vorbeşti cu voce tare în public şi nu te holba la oameni pe stradă. Intimitatea este foarte apreciată de către britanici.

Nu întreba o doamnă vârsta ei, pentru că este considerat nepoliticos.

Nu te scărpina în nas în public. Britanicii sunt dezgustaţi de acest lucru.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Italia

Evită să atingi oamenii fără motiv. Îmbrăţişările şi strângerea mâinilor, sau alte gesturi de prietenie, sunt rezervate numai pentru prieteni.

Nu atinge oamenii pentru a le atrage atenţia (cu excepția situaţiilor urgente). Dacă atingi pe cineva în mod accidental, spune „scuză-mă ” sau „îmi pare rău”, altfel este nepoliticos. Acest lucru contează mai ales în cazul în care persoana în cauză este un străin.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în Spania

Cele două semne clasice că o persoană vrea să fie lăsată în pace în Marea Britanie este dacă citeşte un ziar sau asculta muzică la căști. Nu îi întrerupe decât dacă îi cunoşti.

Nu pune întrebari personale sau intime. Britanicilor nu le plac oamenii curioşi. Nu le pune întrebări de genul „Câți bani câștigi?”, „Ce greutate ai ?” sau „De ce nu ești căsătorit?”,

Nu mănânca niciodată de pe un cuțit atunci când iei masa.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când mergi în Germania

Nu lua cartofii prăjiţi cu degetele în restaurant sau când eşti invitat la cineva acasă. Acest lucru nu se aplică în restaurantele fast-food.

Nu întrerupe pe cineva care vorbește. Nu vorbi prea repede pentru că acest lucru va fi interpretat ca nervozitate și îi va face pe britanici să se simtă inconfortabil și intimidați.

În situații sociale, mai frecvent în Londra și în partea de sud a Angliei, să încerci să faci conversație cu un străin este considerat ciudat.

Este considerat nepoliticos să nu îţi pui singur cumpărăturile în sacoşă la ieşirea din supermarket. În Marea Britanie, casierii nu sunt obligaţi să te ajute. 

Anglia este o națiune a Regatului Unit. Nu ignora subdiviziunile Regatului Unit și nu te referi la întreaga regiune cu „Anglia”. Acest lucru este jignitor la adresa locuitorilor din Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord . Sensibilitatea este apreciată în ceea ce privește identitatea națională.

În Irlanda de Nord, trebuie să fii deosebit de conștient de faptul că unii oameni se identifică drept „irlandezi”, în timp ce alții se identifică ca „britanici”. Nu îi întreba dacă sunt catolici sau protestanți.

VEZI ŞI GHID DE BUNE MANIERE ÎN STRĂINĂTATE: Ce să NU faci când te afli în INDIA