Cum alegi televizorul potrivit pentru casa ta – Ghid simplu

(P) Dacă citeşti acest articol înseamnă că ideea de a-ţi lua un TV nou a încolţit în mintea ta, dar... nu ştii de unde să începi. Ai ajuns unde trebuie!

RomaniaTV.net
13 iun. 2014, 11:24
Cum alegi televizorul potrivit pentru casa ta – Ghid simplu

Sunt atatea branduri, atatea functii, atatia termeni complicati incat, cel mai adesea, decizia finala se bazeaza pe recomandarile prietenului unui prieten, care „se pricepe”.

Dar nu e mare filosofie! Iata principalele 2 aspecte de care trebuie sa tii cont cand alegi un TV:

1. Dimensiunea

Da, exista televizoare cu diametru de 2m. Dar nu se potriveste in orice camera!

Regula e simpla: Dimensiunea ecranului = distanta dintre tine si ecran x 0.535

Cu alte cuvinte, daca televizorul are un diametru de 2m, tu ar trebui sa stai la 3.73m distanta de el. Altfel, experienta ta de vizionare nu va fi deloc ceea ce sperai…

Totusi, daca ai suficient spatiu, la Clickshop gasesti si televizoare de aproape 2m – cu o reducere de 3000lei.

2.Tehnologia

Cand vine vorba despre tehnologie, exista 3 posibilitati principale:

• LED SmartTV

Un SmartTV este putin spus „un televizor”.

Un Smart TV iti permite sa navighezi pe internet (are WiFi incorporat, permite conectarea unui stick WiFi sau chiar prin cablul de net),sa instalezi jocuri si aplicatii, sa descarci continut si sa vizionezi videoclipuri online.

Unele astfel de televizoare inteligente pot fi controlate prin comenzi vocale, iar altele beneficiaza de „Second screen”, adica o experienta multimedia care se desfasoara in paralel cu programul principal urmarit. Mai precis, conectand televizorul la un alt device (tableta, telefon), poti afla, spre exemplu, informatii despre un serial in timp ce il urmaresti, pe acelasi ecran. De asemenea,ai putea folosi unul dintre aceste device-uri ca pe o telecomanda.

Bineinteles, lista functionalitatilor poate continua. Un Smart TV este alegerea potrivita pentru tine daca nu te multumesti doar cu programul TV si iti doresti sa jonglezi cu toate tipurile de continut . Si nu e greu deloc, mai ales daca ai gasit Smart TV-l pentru tine la un pret decente. Vezi aici lista cu televizoare Smart TV

• LED 3D

Din nou, denumirea este destul de sugestiva. 3 D inseamna tridimensionalitate, adica profunzime de camp, senzatie de cat-mai-aproape-de-real. Un Smart TV poate fi si 3D, insa poti alege si un televizor 3D fara functiile mai sus descrise.

De ce sa alegi un televizor 3D: pentru ca te poti bucura acasa de aceeasi experienta ca la un cinematograf 3D, fara a plati un pret piperat.

Ce ar trebui sa stii: continutul 3D nu este atat de vast in momentul actual, asadar gandeste-te de doua ori inainte sa iti cumperi un televizor doar pentru ca are aceasta functie.

• LED basic

Televizoarele LED simple, fara functionalitatile caracteristicele celor Smart, pot fi Full HD (1920×1080 pixels) sau HD Ready (1280×720 pixels). Diferenta este, evident, rezolutia (numarul de puncte de pe ecran, de care depinde direct fidelitatea redarii imaginii). Si pretul.
Ce artrebui sa stii: un televizor HD Ready trebuie sa aiba, pentru o imagine clara, mai putin de 81cm (32”), in timp ce unul Full HD are o imagine clara la orice dimensiune.

In loc de concluzie…

Un televizor este o investitie pe termen lung, asadar gandeste-te bine de ce si pentru cine il cumperi.

De asemenea, stai cu ochii pe oferte! Poti gasi televizorul dorit la un pret mai mic decat sperai. De exemplu, cu ocazia Cupei Mondiale, pe Clickshop.ro gasesti super reduceri:

• Led Samsung UE19H4000 de 19” la doar 799.99 lei;
• Led Samsung UE32H4000 de 32” la doar 1429.99 lei;
• Smart TV 3D Philips 40PFL4508K de 40” si WiFi integrat la doar 2299.99 lei…

…si multe alte oferte!

Spor la cumparaturi!