GHIMBIRUL poate fi MORTAL. Iată în ce situaţii trebuie să îl eviţi

Ghimbirul este o plantă cu efecte minunate pentru corpul uman şi despre care se cunoaşte că face adevărate minuni în curele de detoxifiere, dar şi în curele de slăbire. Totuşi există situaţii în care ar trebui consumat cu precauţie, deoarece anumite asocieri ale ghimbirului pot deveni chiar mortale.

30 nov. 2015, 20:01
GHIMBIRUL poate fi MORTAL. Iată în ce situaţii trebuie să îl eviţi

1. Persoanele care au probleme cu stomacul sau plamanii. Ghimbirul nu ar trebui folosit de catre persoanele cu inflamatii ale stomacului sau plamanilor. Persoanele cu pietre la fiere trebuie sa se sfatuiasca cu medicul inainte de a recurge la un tratament cu ghimbir, deoarece ghimbirul este colagog, scrie caplimpede.ro.

2. Femeile gravide. Ghimbirul contine stimulente naturale foarte puternice, care ar putea duce la contractii premature. Prin urmare, ar trebui sa evitati ghimbirul in timpul sarcinii.

3. Bolnavii cronici. Daca luati orice medicament pentru vreo boala, consultati intotdeauna medicul daca vreti sa consumati ghimbir. In cazul in care suferiti de hemofilie si sunteti sub tratament, trebuie sa stiti ca ghimbirul anuleaza efectul medicamentului. E riscant sa combini ghimbir si anticoagulante, beta-blocante si medicamente pe baza de insulina.

4. Persoanele subponderale. Ghimbirul este o radacina uimitoare pentru persoanele care doresc sa piarda in greutate, deoarece scade apetitul, accelereaza metabolismul si topeste grasimea. Prin urmare, cei care incearca sa castige in greutate in mod natural ar trebui sa-l evite.

5. Persoanele cu tulburari de sange. Ghimbirul stimuleaza fluxul de sange, de aceea poate agrava starea acestor pacienti. De asemenea, trebuie evitat ghimbirul cu doua saptamani inainte de a suferi o interventie chirurgicala.

Citeşte şi Beneficii uimitoare ale ghimbirului