Gică Popescu va fi ELIBERAT condiţionat. DNA contestă decizia instanţei

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 au admis cererea de eliberare condiţionată din închisoare a fostului căpitan al naţionalei de fotbal a României, Gică Popescu. DNA a anunțat că face contestație.

RomaniaTV.net
05 oct. 2015, 12:18
Gică Popescu va fi ELIBERAT condiţionat. DNA contestă decizia instanţei

Decizia luată luni, la Judecătoria Sectorului 4, nu este definitivă. DNA a anunțat că face contestație.

Un procuror de la DNA a declarat luni, la Judecătoria Sectorului 4, că la dosar nu există dovezile în baza cărora Comisia din Penitenciarul Jilava a făcut caracterizările în cazul lui Gheorghe Popescu și nici dacă au caracter științific cărțile scrise de acesta în închisoare.

Procurorul a solicitat amânarea procesului în care Gheorghe Popescu solicită eliberarea condiționată, pentru a fi verificate cărțile scrise de acesta, deoarece la dosar nu sunt enumerate nici măcar titlurile.

Cererea DNA a fost respinsă de judecător, pe motiv că nu poate stabili dacă o lucrare este științifică sau nu.

Gică Popescu se afla în închisoare din martie 2014, când a fost condamnat definitiv la 3 ani, o lună şi 10 zile pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în Dosarul Transferurilor.

O comisie de la Penitenciarul Jilava a propus în luna septembrie eliberarea sa condiţioantă, pe motiv că deţinutul îndeplineşte toate condiţiile necesare, inclusiv executarea a jumătate din pedeapsă.

La calculul perioadei executate deja s-a ţinut seama de munca prestată de inculpat în detenţie şi recompensele primite datorită conduitei sale.

CITEŞTE ŞI DNA s-a opus eliberării condiţionate a lui Gică Popescu UPDATE VIDEO