Gigi Becali a făcut anunţul-surpriză în urmă cu puţin timp: „În cel mult cinci zile…” Nimeni nu se mai aştepta

După ce a anunţat că FCSB va câştiga la un moment dat Liga Campionilor, Gigi Becali se declară convins că şi naţionala României va beneficia din plin de noua generaţie de fotbalişti.

17 iul. 2018, 10:48
Gigi Becali a făcut anunţul-surpriză în urmă cu puţin timp: „În cel mult cinci zile…” Nimeni nu se mai aştepta

Patronul FCSB e convins că România se va califica la CM 2022 şi, mai mult, va scrie istorie în Qatar, cu o calificare în semifinale. Cu cel puţin patru jucători de la FCSB în ofensivă. Dennis Man, Olimpiu Moruţan, Florinel Coman şi Florin Tănase sunt pariurile lui Becali.

„E mai greu acum de intrat în grupele Europa League, echipele s-au intărit. Au crescut adversarii, noi suntem la acelaşi nivel. Pot să spun chiar că am crescut putin, ca organizare, dar încet-încet. Am avut marfă mai bună, ma refer la jucători.

Dar acum vine o perioada de mari valori, aşa cred eu. Eu văd România peste 4 ani să joace semifinala de Cupa Mondiala cu jucatorii care sunt acum.

Eu văd ce marfă avem, daca sunt bine întreţinuţi aceşti jucători. Eu îi vad pe Man, Moruţan, Coman că sunt de înaltă clasă. Şi Tănase chiar. Eu am spus de cei trei  ai mei, nu îi cunosc pe Cicâldău şi Răzvan Marin. Nu mai ştiu cum merg acolo. Eu ştiu de 3 jucători: Man, Moruţan şi Florinel Coman. Tănase şi el sigur el va fi la naţională. Nu pot să zic de Dragoş Nedelcu.

Nedelcu va fi reprofilat în fundaş central pentru că avem nevoie de un jucator mult mai agresiv acolo” a spus Gigi Becali la Pro X.

Cum s-a ajuns ca FCSB să schimbe sistemul: „Dică a fost de acord cu mine”

Deşi părea că nu se mai realizează, transferul lui Denis Alibec la Al Shabab se va perfecta în această săptămână. Patronul celor de la FCSB a confirmat că echipa sa se va despărţi de atacant. 

„În cel mult cinci zile, pleacă de la echipă”, a declarat Gigi Becali pentru Pro X. În plus, patronul roş-albaştrilor a vorbit şi despre noul sistem, 4-3-3, pe care îl va folosi Nicolae Dică începând din acest sezon.

„Eu mi-am spus părerea, iar Dică a fost de acord, a recunoscut că e altceva. Eu am spus că e nevoie de un atacant. Însă, mie mi-a plăcut că mingea a fost doar la noi. Am jucat cu patru echipe bune, chiar foarte bune. Dar mingea a fost doar la noi. Pe mine asta mă interesează la fotbal, asta e filosofia mea. Golul vine pana la urmă. Asta era filosofia lui Cruyff” , a continuat Becali.

Transfer în impas! FCSB oferă 2 milioane de euro, dar condiţia pusă de Becali blochează mutarea: „Vreau să văd dacă face faţă!”

Atacantul sloven Luka Zahovic rămâne o ţintă pentru FCSB, iar Gigi Becali spune că e dispus să achite două milioane de euro în schimbul său, însă numai după ce se va convinge că acesta se poate impune la vicecampioana României.

Astfel, Becali a propus împrumutul pe un an al lui Zahovic, cu o clauză de achiziţionare de 2 milioane de euro, condiţie cu care NK Maribor, actuala echpă a atacantului sloven, nu este de acord. În aceste condiţii, Becali spune că va investi doar dacă echipa sa va ajunge în grupele Europa League.

„Am zis că am nevoie de atacant, dar acum mi-a plăcut că mingea a stat numai la noi. Cel puţin a doua repriză, în nişte meciuri cu echipe tari. Îmi place mult să fie mingea la noi. Să vedem dacă vine Zahovici. Să vedem cum merge echipa. Ok, vreau un atacant, dar avem timp până în septembrie.