Gigi Becali a fost ameninţat în puşcărie: Mi-au spus că am deşteptat ursul, că nu ştiu cu cine mă pun

Gigi Becali a făcut noi dezvăluiri la România TV despre traiul din penitenciar, apreciind că în închisorile româneşti nu se face reeducare, ci dresaj.

29 ian. 2016, 07:06
Gigi Becali a fost ameninţat în puşcărie: Mi-au spus că am deşteptat ursul, că nu ştiu cu cine mă pun

Gigi Becali a declarat la România TV că în închisoarile româneşti se îngrădeşte aplicarea legii, el dezvăluind cum i-a fost condiţionată acordarea de zile libere de prestarea muncii fizice în penitenciar. „Mi-au spus să muncesc la spălătorie. Am spus că nu. Au spus că dacă nu muncesc la spălătorie, nu îmi dau drumul afară. Eu nu vreau să apăs pe buton, pentru că legea spune că trebuie să îmi daţi să muncesc potrivit demnităţilor mele. Nu vreau să lucrez la spălătorie. Au zis să scriu că refuz munca. Oficial, asta e în dosarul meu„, a spus Gigi Becali.

Citeşte şi Gigi Becali: Ăia de la ANP habar n-au de lege. Sunt directori de puşcării care au mentalitate criminală

Mai mult, el a dezvăluit cum a fost ameninţat de şefii Penitenciarului: „După 4 luni de puşcărie… era majoratul fetei mele… am făcut calculul şi le-am scris. Vă rog să îmi daţi 7 zile jumate. I-am luat la mişto, că nu se dau 7 zile jumate. Mi-au spus că nu îmi dau seama cu cine mă pun, că am deşteptat ursul. Le-am spus că eu sunt elefant. Şi de acolo au plecat războaiele, că nu le convenea„.

Citeşte şi Gigi Becali: „Borcea mi-a zis că nu o lasă pe Alina”. Avertisment dur dat de Valentina fostului şef de la Dinamo

Gigi Becali denunţă faptul că sistemul încearcă să constrângă la reeducare prin muncă fizică. „În România nu e reeducare, e dresaj! Te dresează, nu te educă! Nu faci ca ei, te sancţionează. Şi, până la urmă, m-au dresat şi pe mine. Îmi spuneau că dacă mai vorbesc, nu îmi mai dau libere. Am stat ascuns când am venit acasă„, a mai spus Gigi Becali. „În Spania au piscină, se duc deţinuţii şi fac baie în piscină. Noi vrem ca deţinutul din România să aibă bătături în palmă de la târnăcop. Le-am spus că sunt bătrân şi nu pot să dau cu târnăcopul. Le-am spus că vreau să mă duc acasă, că face fata mea 18 ani, iar ei mi-au spus că nu am avut sârguinţă în muncă„, a mai declarat patronul Stelei.