Gigi Becali: Ăia de la ANP habar n-au de lege. Sunt directori de puşcării care au mentalitate criminală

Gigi Becali este printre cei care au ieşit mai repede din puşcărie, datorită cărţilor scrise în spatele gratiilor. După DNA, şi Corpul de Control al Guvernului s-a sesizat în cazul aşa-ziselor "lucrări ştiinţifice" scrise de deţinuţi.

19 ian. 2016, 15:25
Gigi Becali: Ăia de la ANP habar n-au de lege. Sunt directori de puşcării care au mentalitate criminală

Gigi Becali a scris cinci cărţi în închisoare, iar ca urmare a acestui fapt a ieşit din închisoare mai devreme cu aproape cinci luni, asta pentru că la fiecare carte considerată lucrare ştiințifică, unui deţinut i se scad, potrivit legii 254/2013, câte 30 de zile din pedeapsă. În ultimii ani foarte mulţi deţinuţi au aplicat această stratagemă a cărţilor scrise în puşcărie, fapt care a atras atenţia autorităţilor.

Citeşte şi SCANDALUL CĂRŢILOR scrise de deţinuţi. Cioloş trimite Corpul de control la Administraţia Penitenciarelor

Corpul de Control al Guvernului a demarat propria anchetă, pararlelă cu cea a DNA, marţi ridicând mai multe documente de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. „Este bine că se face această anchetă, se va vedea dacă ei au respectat legea, nu numai la cărţi, ci şi la toate celalte lucruri„, a declarat Gigi Becali, la România TV. Totodată, el a criticat factorii de decizie de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor. „Dacă au 15.000 de cadre, dacă e un miliţian la doi deţinuţi, acolo la ANP se calcă pe picioare fiecare. Sunt oameni care sunt de peste 40 de ani directori de puşcării şi care au o mentalitate criminala, ăia trebuie schimbaţi. Ăia de la ANP nu cunosc legea, ăia habar nu au de lege„, acuză Gigi Becali.

Citeşte şi Gigi Becali nu ajută sinistraţii: „Îmi atrag invidie” VIDEO

Pe de altă parte, Gigi Becali spune că în cazul cărţilor scrise de deţinuţi, vina aparţine editurilor. „Dacă se verifică lucrările, s-au dus eronat la ANP. Numai editura poartă vina, puşcăria are acoperire. Deţinuţii, ca să scrie o carte trebuie să facă o mie de cereri… Când dai manuscrisul iar faci cerere… Ei, la puşcării, sunt acoperiţi pe asta„, a mai spus Gigi Becali.

Referitor la faptul că a avut telefon cu acces la internet pe perioada detenţiei, Gigi Becali a explicat: „Legea nu spune că un smartphone cu sau fără internet. Legea spune „telefonul personal”, iar eu pe ăla l-am luat. Nu îl aveam în celulă. Îl aveam de la 8 dimineaţa până la 6 seara, când prestam servicii. În lege se spune aşa: afară, deţinutul prestează servicii, similiar cu persoanele libere„.