Gigi Becali are noi probleme cu legea. Latifundiarul, cercetat într-un nou dosar penal

Gigi Becali este cercetat pentru constituire de grup infracţional organizat, în dosarul Avicola Iaşi. Dosarul a fost declinat de la parchetul Curţii de Apel Iaşi la DIICOT, iar procurorii îl anchetează pe omul de afaceri.

20 ian. 2014, 11:23
Gigi Becali are noi probleme cu legea. Latifundiarul, cercetat într-un nou dosar penal

Potrivit România TV, Gigi Becali riscă să stea mulţi ani după gratii. O nouă acuzaţie vine asupra omului de afaceri. Procurorii de la DIICOT Iaşi îl anchetează pe Becali pentru constituire de grup infracţional organizat şi în cazul în care va fi considerat vonovat riscă între 5 şi 10 ani de închisoare.

Omul de afaceri George Becali, aflat în prezent în puşcărie, şi patronul Băncii Comerciale Carpatica, Ilie Carabulea, printre cei mai bogaţi oameni din ţară, s-ar putea alege cu noi dosare penale dacă documentele deţinute de „Ziarul de Iaşi” vor fi analizate de procurori. Potrivit documentelor, cei doi au orchestrat acordarea unui credit de 50 de miliarde de lei vechi pe spinarea SC Avicola SA Iaşi, societate ce, în prezent, se află în insolvenţă, în principal din cauza managementului defectuos al lui Becali şi al apropiaţilor săi.

Citeşte şi: Mesajul secret al lui Gigi Becali din închisoare pentru şefii Stelei

Gigi Becali s-a prezentat luni în faţa magistraţilor de la Tribunalul Constanţa pentru a-şi susţine cererea de întrerupere a pedepsei pe motive medicale. Omul de afaceri, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, a fost diagnosticat cu hernie de disc şi poartă un guler cervical, pe care l-a purtat chiar şi în timpul procesului.

Starea de sănătate a lui Gigi Becali s-a agravat, iar raportul medical precizează că pacientul „necesită consult neurochirurgical”. Gigi Becali a făcut un RMN pe data de 10 ianuarie 2014 care i-a stabilit diagnosticul de hernie de disc. Avocatul său va cere luni din nou în instanţă întreruperea pedepsei.

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, Şef Sectie Neurochirurgie în cadrul Spitalului Sanador, a confirmat pentru România TV gravitatea bolii lui Gigi Becali şi faptul că acesta ar necesita o operaţie. Mai mult, Dr. Alexandru Vlad Ciurea a declarat că Gigi Becali „riscă să rămână paralizat”.

Raportul Medical cu numărul 478001 arată că George Becali are „hernie de disc circumferenţială C5-C6 ce comprimă cordonul medular, îngustează foramenele de conjugare, reduce grăsimea periradiculara şi comprimă rădăcinile C6 intraforamenal”.

Tribunalul Constanţa a admis cererea avocaţilor lui Gigi Becali ca solicitarea acestuia de întrerupere a pedepsei, pe motiv de boală, să fie judecată mai devreme. Potrivit România TV, termenul iniţial, de 29 ianuarie, a fost devansat cu 9 zile, cererea lui Gigi Becali urmând să fie judecată luni, 20 ianuarie.

În momentul în care Gigi Becali a început să acuze agravarea problemelor de sănătate el a făcut o cerere de întrerupere a pedepsei, la Tribunalul Constanţa. Această cerere trebuia să se judece pe data de 29 ianuarie, dar avocatul său a cerut urgentarea judecării ei, din cauza stării în care se află patronul Stelei. Solicitarea a fost admisă, astfel că ea se va judeca mâine, 20 ianuarie, la Tribunalul Constanţa.

Citeşte Gigi Becali se comportă ca un DICTATOR în închisoare. Face pe stăpânul şi îi terorizează pe toţi

În cazul în care Gigi Becali va avea câştig de cauză şi judecătorii vor decide că este mai bine să-l lase pe acesta să iasă din penitenciar pentru a-şi trata problemele de sănătate, atunci patronul Stelei poate să-şi aleagă spitalul şi medicii unde să se opereze. În caz contrar, dacă solicitarea îi va fi respinsă, Gigi Becali va rămâne la mâna celor de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), urmând să fie evaluat de medicii de Poarta Albă, care vor decide spitalul din reţeaua ANP unde poate fi operat. În cazul în care nu sunt mijloacele necesare pentru tratarea lui Gigi Becali, atunci acesta va fi transferat la un spital de stat.

Citeşte Gigi Becali, vizitat de rude după externare. Patronul Stelei are dureri mari la coloană