GIGI BECALI, ATAC DECISIV. Cum vrea latifundiarul să IASĂ DIN ÎNCHISOARE

Gigi Becali, un nou demers sa scape de puşcărie. Latifundiarul a contestat, în baza noului cod penal, executarea pedepsei pe care a primit-o. Cererea a fost depusă în urma cu două zile şi se va judeca în august, la Tribunalul Constanţa.

RomaniaTV.net
06 iul. 2014, 08:42
GIGI BECALI, ATAC DECISIV. Cum vrea latifundiarul să IASĂ DIN ÎNCHISOARE

Gigi Becali a depus pe 4 iulie o contestaţie la executare, la Tribunalul Constanţa. Latifundiarul din Pipera invocă noul Cod Penal, care nu mai incriminează faptele pentru care a fost condamnat în dosarul „Valiza”. Cererea lui Gigi Becali va fi judecată de magistraţii Tribunalului Constanţa în data de 6 august 2014.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Becali mai are două condamnări definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În 27 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.