Gigi Becali: Cartea „Patria Ortodoxiei” am scris-o din zece cărţi. Luam de acolo şi puneam la mine

Gigi Becali a vorbit marţi, la România TV, despre ancheta deschisă de procurorii DNA privitoare la modul în care deţinuţii ies din închisoare pe baza unor cărţilor scrise în închisoare. Chair Becali a profitat de o reducere a pedepsei, ca urmare a celor cinci cărţi pe care le-a scris din spatele gratiilor. Cristi Borcea nu va mai putea face acelaşi lucru, ministrul Justiţiei anunţând că va schimba legislaţia. 

12 ian. 2016, 11:28
Gigi Becali: Cartea „Patria Ortodoxiei” am scris-o din zece cărţi. Luam de acolo şi puneam la mine

Gigi Becali este convins că ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu îl vizează, el declarând la România TV că şi-a scris singur cărţile, primind girul unor profesori universitari. „În primul rând, nu am spus niciodată că altcineva mi-a scris cartea mie. Am spus că se poate să fie scrisă cartea cu coordonator, adică tu să dictezi, iar coordonatorul să scrie. Aşa am spus că se poate, nu că am făcut eu asta. Cărţile le-am scris eu, nu există anchetă în privinţa mea

Acei profesori universitari şi-au dat doar un acord că este benefic pentru societate ca să se scrie acea lucrare, atât. Ei au dat un acord şi au spus că dacă se scrie lucrarea „Muntele Athos şi Patria Ortodoxiei” ar fi benefic să se difuzeze o asemenea lucrar. Eu vorbesc doar despre mine. După aceea eu am scris cartea, a editat-o editura şi editura a dat caracterul ştiinţific al lucrării prin editare, prin tipărire.

La puşcărie n-ai ce să le spui celor din Comisia din penitenciar, pentru că aia au primit o carte, editată de o editură şi conform legii erau obligaţi să dea câştig. Deci problema este numai la editură. Să ancheteze la editura, acolo unde se dă carcaterul ştiinţific al lucrării. Dar caracterul ştiinţific al lucrării nu poate să spună nimeni dacă e sau nu e. Dacă cartea este difuzată înseamnă că e ştiinţifică, asta ştiu eu şi asta am făcut„, a declarat Gigi Becali.

Citeştr şi Gigi Becali, probleme cu cărţile din închisoare. ÎPS laurenţiu Streza se va întâlni cu patronul Stelei

Patronul Stelei este foarte mândru de cărţile scrise, deşi sunt practic compilaţii din alte cărţi, după cum el însuşi a recunoscut, la România TV. „Cărţile mele sunt capodopere de artă. Am scris cinci cărţi în şapte luni. Pentru ce să mă chinuiesc, să mă scol la 2, la 3, să scriu pe ciornă să nu pierd ideea? Pentru ce să-mi strofoc creierii ca să scriu o carte? Atunci o făceam ca să câştig. Luam din alte cărţi, citem… Cartea „Patria Ortodoxiei” am scris-o din zece cărţi. Am citit zece cărţi, luăm de acolo şi puneam la mine. Am scris ca să câştig, să mă eliberez mai repede din puşcărie, pentru că permitea legea aşa. Am respectat legea milimetru de miliard de milimetru şi am luat câştigul conform legii. Cărţile mele sunt capodoperă, să le citească şi procurorii. S-au vândut în 60.000 de exemplare şi nu se pot atinge de Becali în niciun fel„, a mai spus Gigi Becali.