Gigi Becali cheltuie 225.000 de euro ca să-i ia lui Hagi titlul de campion în Liga 1. Detalii despre procesul de la TAS

Jorge Ibarrola e specialistul pe care l-au contactat steliștii pentru litigiul de la Lausanne, în urma căreia speră să pună mâna pe titlul atribuit de LPF Viitorului.

30 mai 2017, 07:09
Gigi Becali cheltuie 225.000 de euro ca să-i ia lui Hagi titlul de campion în Liga 1. Detalii despre procesul de la TAS

Jorge Ibarrola cere 75.000 de euro pentru prestația lui, la care se vor mai adăuga 150.000 de euro în cazul unei victorii în instanță împotriva Federației. Cazul va ajunge la Lausanne în iunie, după ce Comitetul Executiv al FRF va fi omologat clasamentul pe care l-a primit de la Liga Profesionistă.

Potrivit Gazetei Sporturilor, Ibarrola a încasat deja 5.000 de euro, doar fiindcă a acceptat să analizeze regulamentul din fotbalul românesc și alte detalii ale cazului. Becali s-a orientat către iberic datorită reputației de specialist în drept sportiv pe care și-a creat-o acesta. El a lucrat la TAS în trecut și a mai reprezentat cluburi românești, ca avocat, în sezoanele precedente.

Citeşte şi Scandal la FCSB. Finul lui Reghecampf a fugit cu banii daţi de Gigi Becali pentru cantonamentul echipei în Slovenia

Cel mai spectaculos succes l-a înregistrat în 2013, când a obținut la Lausanne reintroducerea în campionat a Concordiei Chiajna în timpul campionatului! Rapid începuse sezonul, apucase să bifeze două etape, după care giuleștenii au fost trimiși în „B” și înlocuiți cu Concordia, care fusese retrogradată inițial.

Liga organizase un baraj Chiajna – Rapid, între formația care îndeplinea criteriile de licențiere și cea care câștigase pe teren dreptul de a participa în prima ligă. TAS a considerat neregulamentar barajul pe care îl câștigaseră vișiniii cu 2-1.