Gigi Becali cumpără pământ la mănăstirea părintelui Arsenie Boca. Care este scopul patronului Stelei

Gigi Becali are planuri mari cu mănăstirea Prislop, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca. Deranjat de prezenţa comercianţilor din zonă, patronul Stelei s-a gândit să salveze situaţia şi să cumpere terenul pe care sunt tarabele acestora. Presa spune că Becali deja a vorbit cu proprietarul.

08 mai 2015, 08:09
Gigi Becali cumpără pământ la mănăstirea părintelui Arsenie Boca. Care este scopul patronului Stelei

Gigi Becali a mers la sfârşitul săptămânii trecute, în mare secret, să se reculeagă la mormântul lui Arsenie Boca de la Mănăstirea Prislop. Vizita spirituală a patronului Stelei s-a încheiat însă cu nervi. Becali a fost deranjat de comercianţii care au tarabe cu obicete bisericeşti lângă lăcaşul de cult. El a catalogat ceea ce fac oamenii drept ţigănie şi a decis să intervină.

Citeşte şi Aproximativ 95.000 de oameni au fost în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca VIDEO

Potrivit România TV, Gigi Becali s-a hotărât să cumpere terenul pe care sunt corturile comercianţilor, pentru a-i alunga de acolo. Presa scrie că Becali a luat deja legătura cu proprietarul şi urmează să bată palma.

Citeşte şi Rugăciunea pe care o spunea zilnic Arsenie Boca

Cu prilejul hramului Mănăstirii Prislop a fost pusă piatra de temelie pentru construirea unei noi biserici în curtea lăcaşului de cult, una mai mare în care să încapă peste 700 de persoane.

Prezent la eveniment, Gheorghe Becali a anunţat că el va ridica biserica.

“În faţa lui Dumnezeu eu am promis că voi ridica o biserică. În urmă cu două săptămâni când am sunat la mănăstire maica stareţă mi-a spus că tocmai în acea zi a primit aprobarea pentru a construi o nouă biserică, mai mare. Maica stareţă mi-a spus că nu crede că este o coincidenţă, ci o binecuvântare. Mă simt împlinit că eu, Gheorghe Becali, sunt binecuvântat să ridic biserica lui Isus Hristos aici în locul acesta sfânt”, a spus Becali.

Noua biserică va fi ridicată pe un teren situat la intrarea în curtea mănăstirii, pentru a respecta astfel arhitectura gândită în acest loc de preotul Arsenie Boca, cel care s-a ocupat în mod direct de Mănăstirea Prislop în perioada în care era ieromonah acolo. Lăcaşul de cult va fi construit în doi ani şi va purta hramul Sfântului Ştefan cel Nou, sărbătorit în 28 noiembrie, chiar în ziua în care a trecut în nefiinţă părintele Arsenie Boca.

Mănăstirea Prislop are două hramuri, unul sărbătorit pe 8 mai, de ziua Sfântului Ioan Evanghelistul, iar al doilea pe 14 septembrie, de „Ziua Crucii”.