GIGI BECALI, decizie DISPERATĂ: E ultima lui speranţă

Numele şi sigla Stelei au ajuns la Armată printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, dar Gigi Becali încă mai speră că poate obţine o victorie neaşteptată în instanţă. Astfel, oficialii campioanei mai au o cale de atac la decizia luată în finalul lui 2014, iar avocaţii clubului au întocmit deja o cerere de revizuire a deciziei luată în luna decembrie a anului trecut, în care specifică şi unele vicii de procedură care s-ar fi făcut de-a lungul procesului. Termenul acordat de instanţă este 13 martie 2015.

28 ian. 2015, 10:09
GIGI BECALI, decizie DISPERATĂ: E ultima lui speranţă

Valeriu Argăseală a fost la discuţii cu reprezentanţii Armatei pe 15 ianuarie, dar în ciuda deschiderii de care au dat dovadă cei din urmă, preşedintele Stelei a preferat să nu semneze nici un act oficial. Argăseală a argumentat că va trebui să se aştepte motivarea deciziei şi evaluarea brandului. În realitate, Gigi Becali a dat ordin să nu se semneze nici un acord de plată către Armată pînă cînd nu va fi epuizată şi ultima cale de atac împotriva deciziei luată de Înalta Carte de Casaţie şi Justiţie.

Armata a scăzut PREŢUL pentru marca STEAUA. Uite CÂT COSTĂ

Chiar dacă patronul Stelei este convins că ar putea avea cîştig de cauză la cererea de revizuire, specialiştii sînt sceptici că decizia dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea fi schimbată în luna martie. “Cazurile în care astfel de decizii sînt schimbate la reviziuire sînt foarte rare, nu aş acorda şanse mai mari de cinci procente. În alte ţări se întîmplă mult mai des să fie desfiinţate hotărîri la revizuire, dar în România nu veţi întîlni prea des asemenea cazuri”, a explicat un avocat pentru fanatik.ro.

Oficialii Armatei aşteaptă o decizie favorabilă şi în luna martie, iar apoi ar putea reîncepe negocierile cu Gigi Becali pentru cedarea siglei. Aproximativ 500.000 de euro pe an este suma pe care îşi propun oficialii clubului sportiv să o ceară, sumă care ar urma să fie direcţionată spre celelalte ramuri sportive ale clubului. În cazul în care nu s-ar ajunge la un acord, oficialii Armatei iau în calcul să ofere numele, sigla, culorile şi stadionul unui investitor privat.

LPF preferă ca STEAUA să-şi păstreze NUMELE şi SIGLA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua Bucureşti înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Oficialii celor două cluburi s-au întâlnit, în decembrie, pentru a negocia termenii în care echipa de fotbal poate continua să folosească denumirea de FC Steaua. După întâlnire, cele două grupări au anunţat, într-un comunicat comun că au ajuns la un acord, valabil până la 15 decembrie 2014, astfel încât activitatea echipei de fotbal în Liga Europa şi în Cupa Ligii să nu fie afectată.

În urma acestui litigiu, emblema FC Steaua a fost eliminată de pe site-ul oficial al clubului şi de pe pagina de Facebook a echipei antrenate de Constantin Gâlcă.

La începutul acestui an, clubul aflat în proprietatea lui Gigi Becali a depus la OSIM mai multe cereri de înregistrare a unor mărci diferite de cea pierdută în urma deciziei instanţei supreme.