GIGI BECALI, în faţa instanţei: „Ceilalţi deţinuţi râd de mine”. Gestul incredibil făcut de Biserică

GIGI BECALI s-a prezentat joi în faţa magistraţilor şi s-a plâns de condiţiile grele de carceră. El a cerut telefon mobil şi dreptul de a merge să-şi vadă familia. Potrivit România TV, Arhiepiscopia Tomisului și Constanței îi pune la dispoziţie lui GIGI BECALI o maşină care să-l ducă de la penitenciar la slujbă, însă conducerea închisorii nu-i permite acest lucru.

11 sept. 2014, 08:20
GIGI BECALI, în faţa instanţei: „Ceilalţi deţinuţi râd de mine”. Gestul incredibil făcut de Biserică

La Judecătoria Medgidia a avut loc joi şedinţa în care s-a discutat plângerea formulată de Gigi Becali împotriva conducerii Penitenciarului Poarta Albă. În faţa magistraţilor a vorbit atât Gigi Becali, cât şi apărătorul său, discutarea cazului durând aproximativ o oră.

Potrivit România TV, GIGI BECALI a solicitat în faţa instanţei să fie lăsat lăsat să meargă din nou la muncă, la Academia lui Hagi, dar fără pază. De asemenea, a cerut permisiunea de a avea la el un telefon mobil.

Citeşte şi GIGI BECALI, dat în judecată de un alt deţinut de la Poarta Albă

GIGI BECALI a mai susţinut că este flancat în permanenţă de mai mulţi gardieni, motiv pentru care ceilalţi deţinuţi râd de el. În plus, el a solicitat şi să fie lăsat să meargă la biserică, el plângându-se că nu a mai fost la slujbă de şapte luni.

Becali şi-a motivat această solicitare prin faptul că a primit un acord de la Arhiepiscopia Tomisului și Constanței care îi pune la dispoziţie un autoturism cu care să meargă la biserică şi cu care să fie întors la penitenciar.

De asemenea, GIGI BECALI a cerut din nou permisiunea de a merge acasă, deoarece nu suportă ca familia să-l vadă în penitenciar

Avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, a precizat că George Becali a formulat plângerea în instanţă după ce cererea către conducerea penitenciarului cu privire la drepturile de care trebuie să beneficieze a fost respinsă atât de şefii închisorii, cât şi de judecătorul de drepturi din penitenciar.

Potrivit avocatului, Becali solicită să aibă dreptul de a se deplasa la muncă fără supraveghere, în afara penitenciarului, să i se permită să deţină şi să folosească telefonul mobil, precum şi să aibă dreptul de a participa la activităţi cu caracter religios, în mod individual, fără supraveghere, în exteriorul penitenciarului.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Călin Gavrilaş, a confirmat, pentru Agerpres, că instituţia pe care o reprezintă a dat un acord de principiu la solicitarea primită din partea avocaţilor lui Becali privind punerea la dispoziţie a unei maşini pentru transportarea acestuia, dus-întors, de la Penitenciarul Poarta Albă la biserică, la slujbele religioase. Acordul de principiu a fost dat pentru situaţia în care instanţa de judecată se va pronunţa favorabil cu privire la plângerea lui George Becali, iar conducerea penitenciarului nu îi va pune la dispoziţie mijlocul de transport necesar.

Magistraţii Judecătoriei Medgidia au rămas în pronunţare pentru săptămâna viitoare.

La sfârşitul lunii octombrie 2013, George Becali a fost transferat, la solicitarea sa, de la Penitenciarul Jilava la Penitenciarul Poarta Albă, fiind încarcerat în regim deschis.

Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat la trei ani de detenţie în cazul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, la care s-au adăugat alte şase luni după condamnarea în dosarul ‘Valiza’ şi în cel cu privire la sechestrarea persoanelor care i-au furat maşina.