ŞOC la „serele lui Gigi Becali”. RADET are de recuperat 13 milioane de lei. Penitenciarul Jilava, ŢEPUIT

LEOSER SA (CUI: 383062), societatea care deţine serele legumicole de la Popeşti-Leordeni, cunoscute și ca serele lui Gigi Becali, a intrat în insolvenţă pe 12 noiembrie 2015, la propria cerere (Dosar nr.2378/93/2015, Tribunalul Ilfov). Administratorul judiciar MIT INSOLV SPRL – Filiala Argeş a publicat tabelul preliminar al creanțețor, document din care reiese un total acceptat al datoriilor de 84,17 milioane lei, informează supervizor.ro.

21 ian. 2016, 12:35
ŞOC la „serele lui Gigi Becali”. RADET are de recuperat 13 milioane de lei. Penitenciarul Jilava, ŢEPUIT

Suma solicitată de creditori a fost de 97,57 milioane lei, cea mai mare parte a diferenţei fiind reprezentată de creanţa invocată de VEST ENERGO SA Bucureşti (CUI: 7324764), în valoare de 12,25 milioane lei. Culmea e că această companie este reprezentată de o casă de avocatură, iar motivul respingerii este unul hilar – nu a timbrat cererea, adică nu a plătit taxa de 200 lei!

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti este cel mai generos creditor (exceptând creanţele subordonate), cu puţin peste 13 milioane lei, surprinzător fiind faptul că furnizorul de energie termică nu deţine niciun fel de garanţie. O creanţă teoretic garantată, dar sub condiţie suspensivă, de 1,29 milioane lei deţine Fiscul, instuţie care mai revendică şi o creanţă bugetară de 1,53 milioane lei.

Societatea despre care se spune că este deţinută (prin interpuşi) de Gigi Becali a reuşit performanţa de a ţepui şi Penitenciarul Jilava cu aproximativ 20.000 euro, sumă care probabil reprezintă servicii prestate de condamnaţi.

LEOSER SA nu figurează cu datorii la nicio bancă, rol care pare a fi fost preluat de neamurile lui Gigi Becali, care deţin societatea în acte. Astfel, nepotul Vasile Geambazi (împlineşte 35 de ani în martie), care deţine 50% din capitalul social şi este membru CA, este înscris în tabelul preliminar al creditorilor cu o creanţă subordonată de 5,13 milioane lei.