GIGI BECALI poate scăpa de închisoare. Cheia este în NOUL COD PENAL

Gigi Becali poate scăpa de închisoare. Noul Cod Penal, care a intrat în vigoare pe 1 februarie, a scos din spatele gratiilor sute de deţinuţi din întreaga ţară şi a mutat din celulele închisorilor în centrele de reeducare zeci de minori condamnaţi pentru diverse fapte, inclusiv pentru omor.

05 feb. 2014, 07:45
GIGI BECALI poate scăpa de închisoare. Cheia este în NOUL COD PENAL

Valul de eliberări se va propaga şi în lunile următoare, cazurile soluţionate sîmbătă intrînd la capitolul „urgenţe”. De prevederile noului Cod Penal vor beneficia condamnaţi şi suspecţi celebri! De exemplu, pe 10 februarie, Curtea de Apel Bucureşti ar putea constata că opt grei ai fotbalului românesc, cei din „Dosarul Transferurilor”, nu mai au de ce să fie judecaţi, mutările de jucători urmînd a fi prescrise. Şi Gigi Becali are motive de satisfacţie. Patronul Stelei, prin vocea avocaţilor săi, doreşte să fie arestat la domiciliu sau să execute zile amendă, în locul detenţiei.

Citeşte şi Veste ŞOCANTĂ despre starea de sănătate a lui Gigi Becali: „Nu şi-a simţit mâna dreaptă”

O zi-amendă costă între 10 şi 500 lei

Articolul 61 din noul Cod Penal îi dă lui Gigi Becali posibilitatea de a plăti, în loc să facă închisoare. „Amenda constă în suma de bani pe care condamnatul este obligat să o plătească statului. Cuantumul amenzii se stabilește prin sistemul zilelor-amendă. Suma corespunzătoare unei zile-amendă, cuprinsă între 10 lei și 500 lei, se înmulțește cu numărul zilelor-amendă, care este cuprins între 30 de zile și 300 de zile”, se arată în Codul Penal. Numărul acestor zile îl stabileşte magistratul. Suma unei zile-amendă va fi stabilită de un judecător, în funcţie de averea deţinutului. Cel mai probabil, în cazul lui Gigi Becali, magistraţii vor hotărî ca o zi amendă să coste 500 lei.

GIGI BECALI, pretenţie ŞOCANTĂ în puşcărie. Cum vrea omul de afaceri să fie egalul lui Băsescu

Conform noului Cod Penal, limitele speciale ale zilelor-amendă sînt cuprinse între:

  • 60 și 180 de zile-amendă, cînd legea prevede pentru infracțiunea săvîrșită numai pedeapsa amenzii;
  • 120 și 240 de zile-amendă, cînd legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii de cel mult doi ani;
  • 180 și 300 de zile-amendă, cînd legea prevede pedeapsa amenzii alternativ cu pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani.
  • 300 zile îl costă 33.000 €

Citeşte mai mult pe fanatik.ro

Citeşte şi Ponta: Ministrul Justiţiei a primit o cerere de graţiere a lui Gigi Becali. Eu aş propune asta