Gigi Becali, probleme penale la început de an. A fost trimis în judecată într-un nou dosar

Omul de afaceri George Becali a fost trimis în judecată pentru fraudă la vot, după ce a votat la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, în anul 2018, deşi nu avea drept de vot.

04 ian. 2023, 12:23
Gigi Becali, probleme penale la început de an. A fost trimis în judecată într-un nou dosar

Gigi Becali a fost trimis în judecată pentru fraudă la vot. Este vorba despre un dosar deschis după ce a votat la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, în anul 2018, fără a avea acest drept, scrie Gândul.

Gigi Becali nu avea drept de vot după ce fusese condamnat, definitiv, de două ori. În anul 2013 a primit pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a alege și de a fi ales ”pe o durata de 5 ani după executarea pedepsei principale”. Cu toate acestea, latifundiarul din Pipera a mers la vot la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, în anul 2018.

Citeşte şi: Gigi Becali a recunoscut cum a făcut avere: „Eram necăsătorit, derbedeu, toate păcatele le-am făcut și atunci am spus să mă dau mare!”

Gigi Becali a susținut, la vremea respectivă, că este un om inteligent și că – indiferent dacă 1.000 de avocați îi spun că nu are voie să ia o anumită decizie – ”are voie” să voteze la referendum ”pentru mii de ani”,

”Păi știu pentru ca am inteligență! Păi mie dacă-mi spun 1.000 de avocați ca nu am voie, eu știu ca am voie, pentru ca inteligența mea și bunul meu simț și legea firii spun ca am voie sa votez la referendum pentru mii de ani”, declara George Becali, în 2018, pentru România TV.

 

Gigi Becali, unul dintre cei mai bogați oameni din România. Dumitru Dragomir: „Are peste 1,5 miliarde de euro numai din pământuri”

Topul Capital arăta în 2021 că averea lui Gigi Becali se ridică la 425 de milioane de euro, însă, patronul FCSB a declarat că are mai mulți bani și că doar din fotbal a câștigat peste două sute de milioane de euro, domeniu în care susține că este pe minus cu mai bine de cinci milioane de euro.

Citeşte şi: Prima stână a ţării, în buricul Bucureştiului. Gigi Becali şi-a înregistrat ferma de oi la palatul de lângă Guvern. Planul măreţ al latifundiarului din Pipera

Dumitru Dragomir e de părere că Gigi Becali este unul dintre cei mai bogați oameni din România, sau poate chiar cel mai bogat.

„Aș spune că este diavolul, dar se supără pe mine. Convingerea mea e că are peste 1,5 miliarde de euro numai din pământuri. Dacă nu are chiar mai mult. Eu lucrez aici în Pipera. În jurul meu aici unde lucrez eu, are pământ de peste un miliard”, a declarat Dumitru Dragomir, fiind convins că afacerile lui Becali au un mare potențial.