Gigi Becali, reacţie după Plzen-FCSB 1-4: Am crezut că e iluzie optică

FCSB a reuşit să se califice în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce s-a impus cu 4-1 în returul cu Viktoria Plzen. În tur a fost 2-2. Gigi Becali spune că se aştepta la o victorie clară, deoarece jucătorii lui Nicolae Dică sunt mult mai valoroşi.

RomaniaTV.net
02 aug. 2017, 20:23
Gigi Becali, reacţie după Plzen-FCSB 1-4: Am crezut că e iluzie optică

Bucurie, bucurie, bucurie asta mi-a dat Maica Domnului! Teixeira e cel mai bun jucător din echipa asta! Le-am spus că trebuie să le dăm două sau trei goluri şi le-am dat patru! E adevărat că se văd investiţiile, să câştigi 4-1 în deplasare în meci european e mare lucru. Am spus că ne vom califica şi ne-am calificat uşor. Uşor înseamnă să stai relaxat în faţa televizorului în ultimele 30 de minute. Asta înseamnă foarte uşor, să stai ca patron şi să te uiţi relaxat.

La 3-1 nu am avut nicio emoţie, ştiam că avem schimbări de făcut… Eu cred că toată lumea să înţeleagă şi să închidă gura în faţa Stelei. Noi suntem vicecampionii României, care ne-am calificat în play-off-ul Ligii Campionilor.

Citeşti şi Steaua rămâne în Liga Campionilor. Victorie superbă la Plzen, cu patru goluri marcate

Nu mai contează cu cine cădem în play-off, contează că Dumnezeu mi-a dat, la ora asta, încă 12 milioane de euro. Atât încasez cu tot cu bilete.

Sunt atât de bucuros încât nu mă mai interesează niciun jucător la ora asta. Am plâns şi am transpirat de bucurie! Vom lua doi fundaşi, ce mai contează acum? Nu mai contează, vom lua de toate, o să vedeţi…

Despre golul lui Bălaşa: Până acum aveam iluzie optică. Ziceam că intră mingea în poartă şi nu intra. Acum am zis că nu intră şi a intrat. Când am fost în vestiar, i-am zis lui Bălaşa că l-aş pune pe el căpitan, că e războnic, că dă războaie„, a declarat Gigi Becali la Sport.ro.

Patronul FCSB, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că accederea în play-off-ul Ligii Campionilor îi asigură un venit de 12 milioane de euro, sumă din care va investi în transferuri de jucători. El spune că îi plăteşte clauza de reziliere mijlocaşului Alexandru Băluţă de la CS Univrsitatea Craiova, în valoare de trei milioane de euro. „Aduc 4-5 jucători din campionatul nostru şi îi spulber pe toţi din campionat”, a spus el. 

„De acum încolo nu mai contează, nu mai sunt emoţii, ne-am îndeplinit obiectivul, play-off-ul. La ora asta, noi încasăm aproximativ 12 milioane de euro, cu tot cu bilete. Sunt trei milioane că jucăm play-off-ul, două că intrăm în Liga Europa, cinci, mai luăm vreo trei milioane market-pool-ul, opt, mai luăm să zicem un milion jumătate, două din ce jucăm acolo. Luăm şi din bilete vreo două milioane. Şi acum facem strategia de viitor. O să iau unul sau doi fundaşi centrali şi chiar un mijlocaş central, coordonator. Fundaşii centrali o să-i aducă MM cu Dică. Ceilaţi de la mijloc în sus îi aduc numai şi numai eu, şi mijocaşi şi atacanţi. Eu cumpăr 4,5 jucători, investesc acum. Cumpăr 4-5 cinci şi îi spulber pe toţi. Din campionatul nostru, normal, 4-5 iau. Să fie la Steaua. Îi plătesc clauza de trei miloane lui Băluţă. Poate, zic şi eu acum, nu ştiu. De acum va veni hegemonia Stelei. De ce? Bani, investiiţii şi cu asta, basta. Dacă nu te bagi se alege praful. Nu m-am băgat acum, la meciul ăsta, dar mă bag în general, aduc jucători şi mă aplic la echipă. Nu mă bag în alcătuirea primului 11 niciodată. Ne consultăm”, a declarat Becali, la Digi Sport. 

Becali a afirmat că a plâns după golul al treilea marcat de Tănase şi că a văzut meciul în lacrimi până la final.

„Eu am văzut echipa în tur, pe Plzen. Mie nu mi-a plăcut deloc şi le-am spus jucătorilor că suntem trei clase peste ei şi ne vom califica fără nicun fel de probleme, vom marca două, trei goluri. Eu zic uşor când te uitţi la televizor relaxat în ultimul sfert de oră la un meci. Nu se poate mai uşor. Am avut emoţii, la 1-0, la 1-1. După ce am marcat al treilea gol am izbucnit în lacrimi de bucurie, am plâns până la finalul meciului. Am văzut meciul până la final în lacrimi de bucurie. Nu mă bucur nici pentru mine, nici pentru Nicolae Dică, mă bucur pentru echipa asta care a demostrat ce a demonstrat în seara asta. Nu mă bucur pentru Dică, nu m-am gândit la asta. Mă bucur pentru Steaua şi pentru mine şi înseamnă că mă bucur pentru tot ce în jurul echipei, pentru Mache, pentru MM, pentru Gnohere, pentru Alibec, pentru toată lumea”, a spus el.

Formaţia FCSB a învins, miercuri, în deplasare, scor 4-1 (1-0), echipa cehă Viktoria Plzen, în manşa secundă a turului trei preliminar şi s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor. În tur, la Bucureşti, FCSB şi Viktoria Plzen au încheiat la egalitate, scor 2-2.

Pentru FCSB au marcat Bălaşa  ’27, Teixeira ’71, Tănase ’76 şi Alibec ’79 (penalti), iar pentru Viktoria Plzen a înscris Krmencik ’64.