Gigi Becali s-a întors în celula de la Penitenciarul Poarta Albă

Gigi Becali a fost reîncarcerat, marţi, în secţia exterioară a Penitenciarului Poarta Albă, după ce timp de aproape o săptămână a fost transferat la spitalul unităţii, pentru investigaţii medicale, după ce a acuzat dureri de spate.

14 ian. 2014, 16:09
Gigi Becali s-a întors în celula de la Penitenciarul Poarta Albă

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan, a anunţat marţi că Gigi Becali a fost reîncarcerat la penitenciar, în secţia exterioară de la Valu lui Traian, unde se aflase înainte de a fi transferat la spitalul unităţii, informează Mediafax.

Gigi Becali se comportă ca un DICTATOR în închisoare. Face pe stăpânul şi îi terorizează pe toţi

Gigi Becali a fost transferat, joi după-amiază, de la Penitenciarul Poarta Albă la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, pentru a fi supus unor investigaţii medicale după ce a acuzat dureri de spate. Mai mult, în aceste zile Gigi Becali a fost dus chiar la Spitalul Militar Constanţa, pentru investigaţii amănunţite, diagnosticul medicilor fiind de hernie de disc cervicală.

Are nevoie de operaţie

Gigi Becali ar putea ieşi temporar din închisoare, pentru a se opera de hernie de disc cervicală, afecţiune în urma căreia riscă să şi paralizeze, potrivit celor mai negre scenarii.

Operaţia nu va putea fi făcută, însă, în niciun spital-penitenciar, astfel că instanţa ar putea decide întreruperea pedepsei pentru intervenţia chirurgicală şi pentru efectuarea recuperării.

Omul de afaceri vrea să mai fie consultat şi de un alt medic ales de familie, pentru o a doua opinie, înainte de a decide dacă se va opera sau nu.

Becali poartă guler cervical

Gigi Becali acuză conducerea Penitenciarului Jilava pentru agravarea problemelor sale la coloană, deoarece şefii închisorii nu i-au aprobat să primească de acasă un guler cervical de care avea nevoie din cauza problemelor la coloană.

La Penitenciarul Poarta Albă, Gigi Becali a primit însă permisiunea să poarte gulerul cervical pe care familia i l-a adus de acasă şi care i-a fost interzis în perioada cât a stat la Jilava.

Ipoteză ŞOC în cazul Gigi Becali. Şeful Stelei riscă să ajungă într-un scaun cu rotile

Din cauza problemelor de sănătate, Gigi Becali suportă tot mai greu regimul de detenţie. Chiar dacă de 20 de ani a refuzat să se opereze, omul de afaceri este gata să se lase pe mâna chirurgilor, dacă asta îl va scăpa mai repede de puşcărie.

Gigi Becali are nevoie urgentă de tratament

Gigi Becali suferă de 20 de ani de hernie de disc, însă nu a vrut să se opereze. Potrivit cancan.ro, în ultimul deceniu Gigi Becali a mers an de an la Viena, unde a făcut infiltraţii pentru a-şi întări discul vertebral. Intervenţia era una delicată şi îl costa pe patronul Stelei aproximativ 10.000 de euro.

Gigi Becali a fost diagnosticat cu hernie de disc cervicală de către medicii de la Spitalul Militar Constanţa, informează România TV. Profesorul doctor Vlad Ciurea a explicat că afecţiunea este una extrem de periculoasă, deoarece există riscul secţionării nervilor sau a măduvei şi, implicit, risc de paralizie totală. Astfel, omul de afaceri, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, are neapărată nevoie de operaţie, iar cum în sistemul penitenciar nu există condiţii pentru o asemenea intervenţie, Gigi Becali are mari şanse să fie pus în libertate pe caz de boală.

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.