Gigi Becali şi Copos tremură. CSM vrea schimbarea legii, plagiatorii s-ar putea întoarce în puşcărie

Condamnaţii care plagiază şi ies mai repede din puşcărie după ce au copiat cărţi ar putea fi reîncarceraţi. Aceasta este propunerea unui membru al CSM, care susţine modificarea legii, aşa cum au şi cerut procurorii. În ultima vreme, tot mai mulţi deţinuţi celebri au fost eliberaţi după ce au publicat pe bandă rulantă lucrări ştiinţifice. Cărţile par, însă, a fi plagiate.

01 iul. 2015, 11:55
Gigi Becali şi Copos tremură. CSM vrea schimbarea legii, plagiatorii s-ar putea întoarce în puşcărie

Un deţinut beneficiază de 30 de zile de reducere a pedepsei pentru fiecare lucrare ştiinţifică pe care o scrie în penitenciar. Asftel,cărţile scrise în penitenciar au devenit o modă. Deja toţi condamnaţii din lumea fotbalului au scris cel puţin o carte în arest, iar George Copos şi Gigi Becali au fost eliberaţi tocmai datorită lucrărilor publicate.

Citeşte şi George Copos, acuzat oficial de PLAGIAT. Verdictul Universităţii din Bucureşti

Potrivit România TV, şefii din justiţie cer acum schimbarea legii. Astfel, George Copos s-ar putea întoarce la închisoare, după ce a fost acuzat de plagiat. Un jurnalist susţine că lucrarea sa de doctorat se regăseşte în cartea omului de afaceri. Şi judecătorii au ridicat semne de întrebare în legătură cu cărţile lui Copos- manuscrisele sale nu conţin nicio modificare, nicio tăietură, aşa cum arată manuscrisele marilor scriitori.

Şi Gigi Becali a fost acuzat că a plagiat. Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor spun că în cartea finanţatoprului stelei sunt pasaje întregi din ziar. „Becali şi Steaua” e o carte de 260 de pagini, din care peste 180 conţin poze cu chipul lui Becali, instantanee din meciurile Stelei, sau facsimile din Gazeta Sporturilor.

Publicul nu a apucat, însă, să se bată pe cărţi şi autografe. Asta pentru că celebrii condamanţi şi-au cumpărat singuri întreg tirajul. Astfel, nimeni nu poate analiza cărţile care îi scapă de luni de zile de puşcărie pe condamnaţii-vedetă. Dacă se va schimba legea, cărţile lor, denumite lucrări ştiinţifice, ar putea să ajungă pe masa unor experţi care ar putea să nu mai aprobe eliberarea deţinuţilor.