Gigi Becali, transferat la spitalul Penitenciarului Poarta Albă

Gigi Becali a fost transferat, joi după-amiază, din Secţia Exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă la spitalul aceleaşi închisori.

09 ian. 2014, 15:27
Gigi Becali, transferat la spitalul Penitenciarului Poarta Albă

Gigi Becali va fi supus mai multor investigaţii medicale, el urmând să rămână în unitatea respectivă cât timp va fi necesar, potrivit reprezentanţilor penitenciarului.

VEZI ŞI Gigi Becali are nevoie urgentă de tratament. Vezi care este secretul pe care îl ascunde de 10 ani

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Gabriel Botezan, a declarat că Gigi Becali a fost transferat la Sptialul Penitenciarului Poarta Albă, după ce a acuzat „anumite probleme medicale”, Botezan neprecizând despre ce afecţiuni este vorba.

Gigi Becali a făcut în 30 decembrie 2013 o cerere de eliberare din motive medicale, acuzând o afecţiune veche la coloană care nu a mai fost tratată în perioada încarcerării, solicitarea urmând să fie judecată de Tribunalul Constanţa în 29 ianuarie, a declarat avocatul Bogdan Vlad.

VEZI ŞI VESTE BOMBĂ pentru Gigi Becali. Latifundiarul din Pipera NU VA MUNCI la clubul lui Hagi

Avocatul care îl reprezintă pe Gigi Becali a precizat că a depus şi o solicitare ca instanţa să judece cererea de eliberare la o dată mai apropiată, dată fiind „urgenţa” situaţiei.

Bogdan Vlad a precizat că Gigi Becali are o afecţiune la nivelul regiunii cervicale a coloanei vertebrale, pe care a tratat-o constant timp de 30 de ani, înainte de a fi încarcerat, şi nu a mai putut continua tratamentul în închisoare. Recent, problema s-ar fi agravat, clientul său acuzând dureri acute şi insuportabile.

Situaţia este reflectată în dosarul medical al lui Gigi Becali, medicul de la Penitenciarul Poarta Albă având obligaţia să întocmească la rândul său un raport, a mai precizat Vlad.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, el fiind condamnat în 20 mai 2013 la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi mai primind ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până pe 29 octombrie, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

Gigi Becali a depus în timpul detenţiei cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i respinse.