Gigi Becali, ziua Z: Când ar putea fi eliberat din închisoare

Gigi Becali visează ca, pe 19 februarie, judecătorii să îi aprobe cererea de eliberare din închisoare pentru o perioadă de trei luni pentru a putea fi supus unei intervenţii chirurgicale la coloană. În urmă cu două săptămîni, magistraţii nu l-au lăsat să plece din penitenciar, deoarece nu a avut la dosar toate documentele medicale finale, semnate de toţi doctorii care l-au consultat.

13 feb. 2014, 13:00
Gigi Becali, ziua Z: Când ar putea fi eliberat din închisoare

Gigi Becali ar putea fi eliberat şi fără să fie graţiat de Traian Băsescu. Fanatik.ro a aflat că patronul Stelei a primit acordul directorului închisorii de la Poarta Albă să meargă din nou la spitalul din Constanţa, unde a fost consultat şi mai amănunţit de către medici. Gigi Becali a solicitat să primească toate actele ştampilate, ca să se poată duce cu ele în faţa judecătorilor, dar a primit un nou refuz, fiindcă doctorii au mai cerut un timp să examineze analizele. “Gigi a fost la doctor şi acum aşteaptă expertiza finală la penitenciar. Dacă aceasta va veni mai repede, va solicita devansarea termenului de judecată din 19. De această dată nu mai este de joacă. Gigi are mari probleme cu coloana şi cu mîna dreaptă, iar doctorii trebuie să îi dea toate actele necesare judecătorilor pentru ca aceştia să se poată pronunţa dacă  iese din închisoare pentru operaţie sau nu. Orice zi în plus pe care o va mai petrece în penitenciar poate să îi provoace necazuri pe viaţă, iar atunci unele persoane  s-ar putea să îl aibă pe conştiinţă. În plus, familia lui este într-o mare tensiune, toţi îşi fac griji din pricina sănătăţii lui”, ne-a dezvăluit un apropiat al lui Gigi Becali.

Gigi Becali așteaptă să afle dacă va fi grațiat de președintele Traian Băsescu. Deşi a primit aviz negativ de la ministerul justiţiei, preşedintele încă analizează dacă va fi de acord cu graţierea omului de afaceri sau va respinge cererea.

„Pe data de 13 ianuarie am primit următoarea adresă: „referitor la corespondenţa dvs. privind cererea de graţiere individuală ale condamnaţilor Becali Gheorghe – şi alte două nume, nu le rostesc – vă remitem alăturat avizele negative întocmite de Ministerul Justiţiei”. Semnează Marius Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, semnează Ovidiu Puţura, secretar de stat. Deci, vărul său, Cazanciuc, îmi trimite că nu este de acord, şi vărul său este şi ministrul Justiţiei”, a declarat marţi seară Traian Băsescu.

Gigi Becali a solicitat magistraţilor întreruperea pedepsei din motive medicale, susţinând că are nevoie de o operaţie la coloana cervicală. 

„Eu cer întreruperea pedepsei pentru o afecţiune care nu poate fi tratată în regim penitenciar. M-am hotărât să fac operaţia. Am dureri mari, nu pot dormi noaptea. Vreau să fac această operaţie în străinătate, nu în România”, a spus Becali în faţa instanţei.

CITEŞTE ŞI GIGI BECALI, lovitură DURĂ în instanţă: „O să mă aveţi pe conştiinţă!”

El a precizat că suferă de această afecţiune de aproximativ 20-25 de ani, iar în tot acest timp a încercat să o trateze cu diverse remedii, inclusiv naturiste – venin de albine -, dar tratamentele efectuate nu au avut rezultate.

Becali a mai afirmat că a mers şi la o clinică specializată din Germania, iar medicii i-au spus că dacă nu se operează există riscul ca într-o zi să nu se mai poată mişca.

De asemenea, el a susţinut că, în urmă cu mai mulţi ani, a fost consultat şi de un medic din SUA, care i-a recomandat tot o intervenţie chirurgicală, spunându-i că cel mai indicat este efectuarea acesteia în SUA.

Gigi Becali a susţinut că a amânat intervenţia, pentru că este dificilă şi pentru că i s-a spus că medicina evoluează şi pot apărea noi tehnici de tratament.

Gigi Becali, cu nervii la pământ. A slăbit enorm şi i-a PARALIZAT o mână. „Vreau să mor, să scap” VIDEO

Becali s-a arătat nemulţumit de faptul că deocamdată nu i s-a permis să iasă din penitenciar, deşi legea îi permite să aibă 30 de zile libere la un an de executare a pedepsei, el efectuând până acum aproape nouă luni de detenţie.

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o cerere de întrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Gigi Becali, către judecători: Vreau să mă operez în America. Magistraţii au cerut EXPERTIZĂ medico-legală