GIGI BECALI, finanţat de STAT cu UN MILION DE EURO

Gigi Becali primeşte bani de la stat deşi se află în spatele gratiilor. În ultimii doi ani, latifundiarul a primit peste un milion de euro, bani care au ajuuns la singura firma pe care o mai deţine Gigi Becali, scrie Ziua News.

07 iul. 2014, 07:36
GIGI BECALI, finanţat de STAT cu UN MILION DE EURO

SC Arcom SA, firma lui Gigi Becali aflată aproape de faliment, supravieţuieşte doar cu banii primiţi de la bugetul de stat. Pentru anii 2013 şi 2014, a primit peste un milion de euro. Celelalte firme ale lui Gigi Becali sunt fie radiate, fie în insolvenţă sau în faliment nedeclarat, scrie Ziua News.

Guvernul, prin Ministerul Finanţelor Publice, a alocat în acest an, pentru plata celor care mai lucrează la Combinatul de la Krivoi Rog, din Ucraina, suma de 3.600.000 lei. Anul trecut, Guvernul a fost şi mai generos, alocând 5.000.000 de lei. Cum, din totalul de 104 angajaţi români, câţi mai lucrează la această investiţie, 63 aparţin Arcom (ceilalţi țin de Arcif şi Uzinexport), rezultă că firma lui Gigi Becali, aflat în puşcărie în toată această perioadă, a primit circa 5 milioane de lei. Adică, peste un milion de euro. Banii sunt folosiţi pentru plata salariilor şi a diurnelor, precum şi pentru cheltuielile cu transportul şi cu utilităţile la blocul în care locuiesc salariaţii Arcom de la Krivoi Rog, scrie sursa citată.

Gigi Becali a preluat Arcom în vara anului 2007, când a cumpărat de la un acţionar minoritar 2.400 de acţiuni, pentru care a plătit 10,5 miliarde de lei vechi. După doar câteva luni, el a schimbat conducerea societăţii şi şi-a impus oamenii în fruntea Consiliului de Administraţie. De aici înainte a fost simplu. Gigi Becali a schimbat statutul societăţii, a făcut o majorare de capital şi a preluat pachetul majoritar de acţiuni, devenind patronul societăţii. La preluare, firma Arcom era una extrem de profitabilă: cu circa 500 de angajaţi, avea o cifră de afaceri de peste 60 de milioane de euro şi un profit net de 1,6 milioane de euro anual. Dar, în doar trei ani, a ajuns în pragul falimentului. În decembrie 2011, la cererea creditorilor, Arcom a intrat în insolvenţă, situaţie în care se află şi azi. Fără banii primiţi de la Guvern, firma ar fi, de facto, în faliment.

Citeşte mai multe pe Ziua News.