Gigi Becali, STRATEGIA ULUITOARE cu care I-A PĂCĂLIT pe şefii de la Poarta Albă

O manevră inteligentă l-a ajutat pe Gigi Becali să scape de sancţiuni. "În timpul permisiei nu voi contacta presa, dar dacă îmi vor ieşi în cale voi vorbi cu ei că nu sunt sălbatic", acesta este angajamentul semnat de afacerist înainte să fie lăsat să meargă acasă pentru o zi.

25 iul. 2014, 05:52
Gigi Becali, STRATEGIA ULUITOARE cu care I-A PĂCĂLIT pe şefii de la Poarta Albă

Dacă nu ar fi scris în acest fel, Gigi Becali rămânea cu sancţiune şi nu mai primea pachet de acasă timp de o lună. Dar strategia latifundiarului i-a convins imediat pe judecători.

Înainte să fie eliberat, Gigi Becali a fost pus să semneze un angajament conform căruia nu va comunica presei programul pe care îl are şi că nu va vorbi cu jurnaliştii. Latifundiarul se aştepta însă să fie asaltat de mass media, astfel că a avut grijă să facă acea precizare, care a contat foarte mult în faţa judecătorilor. Magistraţii au considerat faptul că şefii de la Penitenciarul Poarta Albă erau la curent cu faptul că Gigi Becali va vorbi cu jurnaliştii şi au considerat că sancţiunea aplicată este una nedreaptă.

Gigi Becali fusese sancţionat şi pentru că a intervenit prin telefon într-o emisiune televizată, însă şi acolo a fost ajutat de o şmecherie: nu a sunat pe un număr din redacţie, ci pe numărul avocatului, care se numără printre persoanele cu care are dreptul să vorbească. Astfel, deşi risca să rămână o lună fără pachet, a contestat sancţiunhea în instanţă şi a câştigat.