Lovitură DEVASTATOARE pentru Gigi Becali. DECIZIA în CAZUL VALIZA

Magistratii Tribunalului Constanta au decis, miercuri, ca Gigi Becali sa ramana cu aceeasi pedeapsa de 3 ani si jumatate de inchisoare.

20 aug. 2014, 10:07
Lovitură DEVASTATOARE pentru Gigi Becali. DECIZIA în CAZUL VALIZA

Instanta i-a respins solicitarea de a-i fi redus sporul de sase luni. La termenul de miercuri, magistratii au respins ca nefondata contestatia depusa de avocatii patronului Stelei.

Acesta mai este obligat sa plateasca si cheltuielile de judecata de 200 de lei. Deciza nu este definitiva. Becali poate depune contestatie in urmatoarele 3 zile.

Gigi Becali s-a prezentat acum 14 zile în faţa instanţei şi a susţinut că faptele pentru care a fost condamnat în „Dosarul valiza” nu mai sunt incriminate de noul Cod Penal şi a motivat cererea spunând că legea după care a fost condamnat prevedea că este dare de mită suma oferită pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, în timp de noul Cod Penal incriminează darea de mită dacă este oferită pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Gigi Becali a fost condamnat pentru două infracţiuni de dare de mită, una comisă în 2006 când a vrut să premieze jucătorii Gloriei Bistriţa, iar cea de-a doua a avut loc în 2008 când a dorit să dea banii pentru Universitatea Cluj ca această echipă să obţină un rezultat pozitiv cu CFR Cluj în ultima etapă din campionat pentru ca Steaua să iasă campioană.

Gigi Becalia fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a mai primit o condamnare de trei ani cu suspendare în cazul sechestrării celor care i-au furat maşina. Ulterior a primit un spor de pedeapsă de şase luni pentru „Dosarul Valiza”.