Ginerele lui Ceauşescu, Mircea Oprean, dă în judecată un cunoscut jurnalist. Motivul procesului: numele soţiei sale

Ginerele lui Ceauşescu, un nou proces. Mircea Oprean a dat în judecată un realizator tv pentru că a folosit numele soţiei sale, Zoe Ceauşescu, fără să îl întrebe. De altfel, Oprean s-a luptat în instanţă ani la rând pentru averea dictatorilor.

29 ian. 2016, 13:44
Ginerele lui Ceauşescu, Mircea Oprean, dă în judecată un cunoscut jurnalist. Motivul procesului: numele soţiei sale

Stelian Tănase a fost dat în judecată de ginerele lui Nicolae Ceauşescu pentru că a folosit într-o emisiune televizată numele fostei sale soţii, Zoe Ceauşescu, nume care e marcă înregistrată la OSIM, dar şi pentru că ar fi încălcat drepturile de autor asupra unor fotografii cu ea, informează România TV. El îi cere fostului realizator să-i plătească daune morale de 100.000 de lei.

Citeşte şi INCENDIU VIOLENT. Cabana preferată a lui Ceauşescu din Budacu de Sus s-a făcut SCRUM FOTO

Mircea Oprean a fost mereu fidel marii sale iubiri: Zoia Ceauşescu. 

„Ea intotdeauna incerca sa fie putin deosebita de colegi: in blugi, in pulover, in tricou, nu vrea sa se simta colegii inferiori din punct de vedere vestimentar, era foarte desteapta, pe urma era foarte calda, era femeie modesta, foarte cuminte…simteai cat de mult se intimida”, spunea Mircea Oprean.

Oprean s-a luptat şi pentru averea dictatorilor. După ani de procese, în iunie 2009, judecătorii au admis în parte cererea lui. Instanţa a decis restituirea a 11 tablouri, printre care şi lucrări de Theodor Pallady şi Ştefan Luchian, precum şi a unei lucrări în bronz reprezentând portretul Zoiei Ceauşescu.

Ginerele lui Ceauşescu solicitase instanţei şi banii pe care Zoia îi avea pe carnetele de CEC , sumă actualizată cu rata inflaţiei. Instanţa a returnat bunurile, mai puţin banii, care au rămas la stat. Mircea Oprean a cerut în 2012 ca, în cazul în care bunurile revendicate nu vor mai fi găsite, să primească contravaloarea lor.

Citeşte şi Nicolae Ceauşescu ar fi împlinit 98 de ani. Zeci de nostalgici s-au strâns la mormântul dictatorului VIDEO

Şi Valentin Ceauşescu s-a luptat ani la rând pentru recuperarea averii familiei sale. Mai are de primit un singur tabou, pentru care a deschis un nou proces în instanţă împotriva Muzeului Naţional de Artă.