Giorgiana Hosu retrage cererea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct DIICOT

Giorgiana Hosu, procurorul-şef interimar al DIICOT după demisia lui Felix Bănilă, a retras cererea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT.

03 oct. 2019, 10:53
Giorgiana Hosu retrage cererea de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct DIICOT

Înainte de a-şi anunţa demisia din funcţia de procuror-şef DIICOT, Felix Bănilă a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii o cerere de încetare a delegării Oanei Schmidt-Hăineală în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei

Giorgiana Hosu, acum şef interimar al DIICOT, a retras cererea lui Bănilă.

La DIICOT sunt doi procurori-şefi adjuncţi – Giorgiana Hosu şi Oana Schmidt-Hăineală, însă Hăineală nu este numită în funcţie, ci delegată.

Oana Schmidt-Hăineală a deţinut mai multe funcţii înainte de a veni la DIICOT, printre care vicepreşedinte al CSM şi secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

În 2012, pe vremea când era vicepreşedinte al CSM, Hăineală a semnat protocolul de cooperare încheiat de CSM cu Serviciul Român de Informaţii.

De asemenea, în calitate de secretar de stat în timpul mandatului fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache, Oana Schmidt-Hăineală a fost implicată în redactarea OUG 13/2017.

Felix Bănilă a demisionat de la conducerea DIICOT. Procurorul şef al DIICOT a anunţat, într-un comunicat de presă, că şi-a depus „demisisa de onoare”, „sens în care am înaintat-o Ministrului Justiției”. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţie a lui Felix Bănilă.

Citeşte şi: Felix Bănilă a demisionat de la conducerea DIICOT. Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţie