Globurile de Aur îşi anunţă luni pretendenţii

Asociația Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association - HFPA) anunță, luni, candidații la cea de-a 74-a ediție a Globurilor de Aur, un eveniment care dă startul sezonului de premii ale industriei cinematografice americane.

12 dec. 2016, 08:05
Globurile de Aur îşi anunţă luni pretendenţii

Don Cheadle, Laura Dern și Anna Kendrick vor fi însărcinați cu anunțarea candidaților începând cu ora locală 5:15 (13:15 GMT), la acest eveniment care se va desfășura la hotelul Beverly Hilton, din Los Angeles (California), potrivit Agerpres.

Potrivit experților presei americane, producții ca „Manchester by the Sea”, „Moonlight”, „Silence”, „Fences”, „Lion”, „Jackie” sau „Hacksaw Ridge” pornesc ca favorite pentru a candida la cel mai bun film de dramă. În timp ce „La La Land” și „20th Century Women” sunt văzute ca marile aspirante la cel mai bun film de comedie sau musical.

La categoria dramă, Casey Affleck („Manchester by the Sea”) și Denzel Washington („Fences”) au toate șansele pentru a figura printre aspiranții la trofeul pentru cel mai bun actor, iar Natalie Portman („Jackie”) și Amy Adams („Arrival”) la premiul pentru cea mai bună actriță.

La categoria comedie sau musical printre actorii cu cele mai multe opțiuni figurează Ryan Gosling („La La Land”) și Ryan Reynolds („Deadpool”), la fel ca actrițele Emma Stone („La La Land”) și Annette Bening („20th Century Women”).

La categoria actorii secundari, aspiranții ar putea fi Mahershala Ali („Moonlight”), Jeff Bridges („Hell or High Water”), Viola Davis („Fences”) și Michelle Williams („Manchester by the Sea”).

În timp ce la premiul pentru cel mai bun regizor aspiră realizatori veterani ca Martin Scorsese („Silence”) și Mel Gibson („Hacksaw Ridge”) în fața mai tinerilor dar talentaților Damien Chazelle („La La Land”) și Barry Jenkins („Moonlight”). Regizorul chilian Pablo Larraín ar putea avea o șansă cu „Jackie” și aspira cu „Neruda” la trofeul pentru cel mai bun film străin, unde ar rivaliza cu spaniolul Pedro Almodóvar pentru „Julieta”.

La categoria televiziune, trofeul pentru cea mai bună dramă ar putea fi revendicat de seriale ca „Game of Thrones”, „The Crown”, „Westworld”, „Stranger Things” sau „This Is Us”, în timp ce la premiul pentru cea mai bună comedie ar putea rivaliza „Atlanta”, „Divorce”, „Insecure”, „Orange Is the New Black”, „Transparent” sau „Veep”.

La categoria actori în seriale de televiziune s-ar putea regăsi Sarah Paulson („The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”), Tom Hiddleston („The Night Manager”), Thandie Newton („Westworld”), Rami Malek („Mr. Robot”) sau Julia Louis-Dreyfus („Veep”).

Mexicanul Gael García Bernal, câștigător anul trecut al premiului pentru cel mai bun actor de comedie, ar putea fi din nou nominalizat pentru același serial „Mozart in the Jungle”. La categoria mini-serie favoritele ar putea fi „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”, „The Night Manager”, „The Night Of”, „American Crime” și „Gilmore Girls: A Year in the Life”.

Cea de-a 74-a ediție a premiilor Globurilor de Aur, care va fi prezentată de Jimmy Fallon, va avea loc pe 8 ianuarie la hotelul Beverly Hilton, într-o gală în care Meryl Streep, câștigătoare a opt astfel de trofee, va fi recompensată cu premiul Cecil B. DeMille pentru întreaga sa carieră cinematografică.