Gluma care a ofensat clasa politică: Un ministru a primit cadou o păpuşă gonflabilă. Cum a reacţionat

O polemică aprinsă care l-a vizat pe ministrul chilian al Economiei s-a iscat cu ocazia Crăciunului, când titularul portofoliului a primit din partea colegilor săi o păpuşă gonflabilă.

03 ian. 2017, 14:04

Acest cadou a fost iniţiativa unei asociaţii de directori de întreprinderi şi a degenerat într-o polemică aprinsă în statul sud-american, preşedintele Michelle Bachelet criticând gestul ca fiind „intolerabil”.

Păpuşa gonflabilă i-a fost oferită ministrului de către Asociaţia Exportatorilor de Produse de Manufactură (Asexma) ministrului Luis Felipe Cespedes cu ocazia tradiţionalului dineu de Crăciun. Cadoul a fost însoţit şi de mesajul „Pentru stimularea economiei”…

Şefa statului a denunţat, pe reţeaua de socializare Twitter, o „ofrandă intolerabilă”, aducându-le aminte că „lupta pentru respectul femeilor a fost un principiu esenţial în curcul celor două mandate” ale ei.

În ceea ce-l priveşte pe ministrul Economiei care a primit cu entuziasm cadoul oferit de directorii de întreprinderi, el a declarat în faţa jurnaliştilor că a fost „luat prin surprindere” şi de aceea reacţia lui „nu a fost adecvată” împrejurării.

Gestul făcut de către directorii de întreprinderi a fost sancţionat din plin şi pe reţelele de socializare. „Asexma i-a oferit ministrului o păpuşă gândindu-se probabil că, pentru ei, economia este ca şi femeile: trebuie să fie stimulată”, au reacţionat activiştii Mişcării pentru drepturi sexuale şi de reproducere.