GLUME la şedinţa CCR. Gestul lui Traian Băsescu care a trădat rivalităţi mai vechi VIDEO

Ceremonia de la CCR de validare a lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte nu a fost lipsită de momente în care s-a râs, dar şi de momente care au amintit de rivalităţi mai vechi. 

21 nov. 2014, 12:49
GLUME la şedinţa CCR. Gestul lui Traian Băsescu care a trădat rivalităţi mai vechi VIDEO

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu au venit împeună în sala de plen a CCR, după ce au avut o discuţie separată. 

La intrarea în sală, Traian Băsescu a evitat însă să dea mâna cu Vasile Blaga, cunoscut drept un rival al şefului statului, dar şi cu ceilalţi lideri PNL şi PDL care au participat la şedinţa de validare, preferând să se aşeze pe scaun, înaintea tuturor. Alături de Blaga, au mai fost prezenţi Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Ludovic Orban, Marian Petrache, Mihai Răzvan Ungureanu, Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu, Teodor Atanasiu şi Eduard Hellvig.

După discursul în care a vorbit de respectarea Constituţiei şi în care a inserat sloganul lui Barack Obama „Da, se poate” (Yes, we can!”), Klaus Iohannis i-a mulţumit lui Traian Băsescu pentru prezenţa la ceremonie. Cei doi şi-au dat mâna, moment în care o glumă a preşedintelui Băsescu a făcut sala să izbucnească în râs.

KLAUS IOHANNIS, la CCR: Voi fi preşedintele care RESPECTĂ Constituţia în litera şi spiritul ei. Da, se poate

La finalul ceremoniei, Traian Băsescu a ţinut să îi salute pe judecătorii CCR, spunându-le, din nou spre amuzamentul celor din sală, „Voi începe de la dreapta la stânga ca să mă apropii simbolic de uşă”.

Înainte să plece din sală, Băsescu a dat mâna cu Iohannis, precizând că se vor vedea zilele următoare, dar l-a ignorat din nou pe Vasile Blaga.

Traian Băsescu s-a ţinut de glume şi la ieşirea din sediul CCR.

„Cu ploaia asta îmi creşte părul„, le-a spus preşedintele în funcţie jurnaliştilor. 

TRAIAN BĂSESCU, către Iohannis: Nu va fi uşor mandatul dvs. Uneori trebuie să forţezi la limită Constituţia