Golgeterul all-time al Cupei Mondiale spune adio fotbalului. Legendarul Klose şi-a anunţat retragerea

Miroslav Klose, fotbalist care a marcat 16 goluri la turneele finale ale Campionatului Mondial de Fotbal, şi-a anunţat marţi retragerea din activitatea de fotbalist.

RomaniaTV.net
01 nov. 2016, 11:59
Golgeterul all-time al Cupei Mondiale spune adio fotbalului. Legendarul Klose şi-a anunţat retragerea

Miroslav Klose a marcat la Campionatele Mondiale cu un gol mai mult decât brazilianul Ronaldo (15) şi are două reuşite în faţa conaţionalului său, Gerd Muller (14 goluri).

Miroslav Klose are 38 de ani şi se retrăsese deja din naţionala Germaniei după titlul mondial cucerit de Mannschaft în Brazilia, în 2014. El a marcat chiar două goluri la CM 2014, în egalul cu Ghana, din grupe (2-2), şi în semifinala epică cu Brazilia, câştigată de nemţi cu 7-1. Cu 71 de goluri marcate pentru naţionala Germaniei, Klose este golgheterul all-time al acestei reprezentative. Atacantul a îmbrăcat de 137 de ori tricoul primei reprzentative.

Ultimul club la care a jucat Klose a fost Lazio Roma, între 2011 şi 2016. În carieră, el a mai evoluat pentru Kaiserslautern, Werder Bremen şi Bayern Munchen.

Miroslav Klose intenţionează să revină antrenor şi s-a înscris deja la cursurile unei astfel de şcoli, pentru a obţine atestatul.