Google confirmă lansarea unui nou smartphone Pixel în acest an

Google va lansa anul acesta o nouă versiune a primului său smartphone, Pixel.

06 mart. 2017, 07:44
Google confirmă lansarea unui nou smartphone Pixel în acest an

Rick Osterloh, vicepreşedintele diviziei de hardware Google, a confirmat faptul că anul acesta compania americană va lansa a doua generaţie de Pixel, primul smartphone pe care Google l-a construit în totalitate, atât software, cât şi hardware.

Un al doilea model Pixel era previzibil. Ritmul anual este deja o tradiţie în domeniul smartphone-urilor şi niciun producător nu lansează un model care să nu fie urmat, la un an distanţă, de o versiune îmbunătăţită.

Declaraţia lui Rick Osterloh vine doar să confirme ceea ce toată lumea aştepta din partea Google: continuarea eforturilor de a merge pe urmele celor de la Apple şi a deveni un producător complet, care să se ocupe de toate aspectele ce ţin de propriile produse.

Pe de altă parte, aceeaşi declaraţie este o confirmare şi pentru partenerii Google – producătorii de smartphone-uri cu Android. Aceştia trebuie să se obişnuiască cu faptul că Google nu mai este doar compania care le furnizează sistemul de operare, ci şi concurentul direct.

Osterloh nu oferă alte informaţii dincolo de confirmarea lansării unui nou smartphone Pixel pentru anul acesta. Nu se cunosc la ora actuală nici data de lansare, nici modificările şi noutăţile faţă de versiunea din 2016.

Va fi interesant de văzut dacă Google va merge în continuare pe o singură versiune premium, care să concureze direct cu iPhone, sau va lansa şi o versiune de buget care să aducă mai multe vânzări. De asemenea, va fi interesant de urmărit şi modul în care Google va alege să-şi comercializeze în continuare produsele. Google nu a reuşit, până acum, să creeze o reţea de distribuţie globală, cauză din care smartphone-urile Pixel au putut fi cumpărate oficial doar într-un număr limitat de ţări.