Google lansează o nouă secţiune a motorului său de căutare, ce facilitează accesul la conţinutul personal

Publicat: Luni, 29 Mai 2017 11:20 // Actualizat: Luni, 29 Mai 2017 11:20 // Sursa: romaniatv.net

Utilizatorii Google pot folosi cel mai popular motor de căutare online pentru a găsi inclusiv conţinutul personal din propriile conturi, anunţă News.ro.

Deşi nu este la prima încercare de a oferi utilizatorilor o funcţie personală de căutare, Google a evitat până acum să atace direct această nişă din pricina sensibilităţii multora în ceea ce priveşte protejarea datelor personale.

Considerând probabil că s-a depăşit acel moment şi că utilizatorii sunt conştienţi de nivelul de acces şi de înţelegere al datelor personale pe care Google îl are, compania americană lansează o funcţie care permite utilizatorilor să caute conţinutul personal stocat în contul Google.

Utilizatorii vor putea folosi chiar motorul de căutare Google pentru a căuta în propriul cont. Alături de secţiunile tradiţionale, precum Ştiri, Imagini, Hărţi şi altele, Google are acum o secţiune numită Personal.

Căutând pe Google şi accesând această nouă secţiune, utilizatorii vor putea localiza rapid conţinutul personal stocat pe serverele companiei. Deocamdată, doar Gmail şi Google Photos par să fie integrate în noua secţiune, însă nu este exclus să urmeze şi alte servicii precum Drive sau YouTube.

Secţiunea Personal nu este afişată în mod implicit alături de celelalte, ci poate fi accesată folosind link-ul More (sau “Mai multe” pentru cei care folosesc interfaţa în limba română) de pe bara de butoane de sub căsuţa de căutare.

Noua secţiune este acum în curs de implementare, ceea ce înseamnă că mai poate dura aproximativ două săptămâni până să fie disponibilă tuturor utilizatorilor. Aceasta poate fi accesată atât pe versiunea mobilă, cât şi pe desktop a motorului de căutare.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cautare google date personale google
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6605
RON
26 Sep
noapte 4 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H