Google, lovitură de la concurenţă: Yandex va primi date personale de la Facebook

Google este cel mai popular motor de căutare din lume, însă nu este singurul. În topul motoarelor de căuare se află şi Yandex, un site care se bucură de succes mai ales în Rusia. Iar concurenţa devine şi mai acerbă, având în vedere înţelegrea recentă dintre Yandex şi Facebook, potrivit căreia Facebook va oferi primului acces la datele personale ale utilizatorilor reţelei de socializare.

15 ian. 2014, 13:28

Google nu a reuşit să facă ceea ce a reuşit recent Yandex, şi anume să obţină de la Facebook datele personale ale utilizatorilor, deşi a încercat în repetate rânduri, potrivit BBC News. Facebook a încheiat zilele acestea o înţelegere cu motorul de căutare popular în Rusia, Yandex. Astfel, Yandex va afişa pe paginile sale conţinut aparţinând Facebook precum datele personale ale utilizatorilor sau comentariile acestora. Un detaliu important este că datele oferite de Facebook motorului de căutare sunt doar datele făcute publice de utilizatori, şi nu datele private ale acestora.

Citeşte şi Facebook Paper: Aplicaţia care va revoluţiona felul în care citeşti ştirile online

Facebook speră ca prin înţelegerea încheiată cu Yandex să îşi sporească prezenţa pe pieţele în curs de dezvoltare din Rusia şi împrejurimi. Deşi cele două companii nu au făcut nicio declaraţie privind implicaţiile financiare ale afacerii, se pare că aceasta s-a bazat doar pe benficii mutuale.

Citeşte şi GOOGLE SECRET ŞI DISTRACTIV: Ce poţi face pe Google şi HABAR N-AVEAI VIDEO

Google a reparat CEA MAI ENERVANTĂ problemă a online-ului