Google va achiziţiona Nest Labs pentru 3,2 miliarde de dolari

Gigantul american Google intenţionează să achiziţioneze producătorul de termostate Nest Labs pentru 3,2 miliarde de dolari, continuând seria recentelor achiziţii, transmite BBC.

RomaniaTV.net
14 ian. 2014, 08:02
Google va achiziţiona Nest Labs pentru 3,2 miliarde de dolari

Google a anunţat, marţi, că tranzacţia ar urma să fie finalizată în următoarele luni, potrivit Agerpres.

Grupul Nest Labs, cu sediul în California, a fost înfiinţat de doi foşti directori ai Apple. Compania produce un termostat capabil să înveţe comportamentul utilizatorului şi să decidă dacă o clădire este sau nu ocupată, folosind temperatura, umiditatea, activitatea şi senzorii de lumină. Firma va fi condusă în continuare de actualul director general, Tony Fadell, şi îşi va menţine identitatea distinctă, a anunţat Google.

„Această tranzacţie confirmă că Google nu este doar cel mai mare motor de căutare pe internet”, a subliniat David Grossman, de la BBC.

În trimestrul trei din 2013, Google a înregistrat un profit de 2,97 miliarde de dolari, sau 8,75 dolari pe acţiune, faţă de 2,18 miliarde de dolari, sau 6,53 dolari pe acţiune în perioada similară din 2012.

Excluzând anumite elemente, câştigurile Google au urcat la 10,74 dolari pe acţiune, în timp ce analiştii se aşteptau la 10,34 dolari pe acţiune. Veniturile au crescut la 14,89 miliarde de dolari, în timp ce analiştii estimau 14,79 miliarde de dolari.

Anul trecut, acţiunile grupului american au crescut la bursa de la New York cu aproximativ 38%.

 

Citeşte şi GOOGLE SECRET ŞI DISTRACTIV: Ce poţi face pe Google şi HABAR N-AVEAI