Gorghiu: Ar fi mai civilizat dacă PSD i-ar cere lui Şova să facă un pas în afara Senatului

Senatorii liberali vor vota pentru încuviințarea cererii DNA privind reținerea și arestarea preventivă în cazul lui Dan Șova, a declarat vineri copreședintele PNL Alina Gorghiu, în opinia căreia mult mai civilizat ar fi, în acest context, dacă PSD i-ar cere acestuia să demisioneze din Senat.

20 nov. 2015, 13:50
Gorghiu: Ar fi mai civilizat dacă PSD i-ar cere lui Şova să facă un pas în afara Senatului

„Poziția PNL rămâne neschimbată, nu am să fac deloc vorbire despre nume, nu mă interesează că îl cheamă Șova, Ponta sau că are alt nume respectivul parlamentar, însă nu am cum să vă ascund îngrijorarea care este una legitimă pentru că opoziția PSD la tot ce înseamnă solicitare din partea justiției a fost una tenace în ultimii ani, una cât se poate de încăpățânată.

Poziția PNL o știți, e asumată printr-o decizie politică a Biroului Politic Național de multă vreme, senatorii vor respecta această decizie. Mult mai civilizat ar fi, în acest context, un semn că ar înțelege în sfârșit după atâția ani de sabotaj la adresa justiției, dacă PSD i-ar cere domnului Șova să facă un pas în afara Senatului”, a spus Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Dan Şova, URMĂRIT PENAL într-un nou dosar. Propunerea de arestare, la Senat

Ea a adăugat că imaginea Senatului, a Parlamentului este una extrem de proastă în acest moment, iar ”partidele politice sunt percepute cât se poate de rău de opinia publică”.

„Dacă tot ne asumăm o reformă internă, o recredibilizare a clasei politice și a instituțiilor democratice din România, cred că ar trebui să înceapă PSD să înțeleagă că diferența asta între discursul public și ce se întâmplă la vot trebuie să nu mai existe. Toată lumea crede în prezumția de nevinovăție, dar această prezumție există și dacă lași un judecător să se pronunțe pe o anumită cerere. PSD ne pune pe toți într-o situație ingrată dacă votul va fi altfel decât cel în direcția în care un complet are permisiunea să se pronunțe pe o solicitare sau alta”, a precizat Gorghiu.