Gorghiu, atac la ministrul Justiţiei: Prună egal PSD egal Cazanciuc. Nici ea, nici PSD nu doresc o lege a răspunderii magistraţilor

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marţi, că ministrul Justiţiei, Raluca Prună, este în asentimentul PSD în ceea ce priveşte legea răspunderii magistraţilor, în sensul că nici demnitarul, nici partidul condus de Liviu Dragnea nu îşi doresc un astfel de act normativ.

06 dec. 2016, 11:34
Gorghiu, atac la ministrul Justiţiei: Prună egal PSD egal Cazanciuc. Nici ea, nici PSD nu doresc o lege a răspunderii magistraţilor

„În programul nostru, pe partea de Justiţie avem o lege care se cheamă legea răspunderii magistraţilor. Un proiect pe care va trebui să-l îmbunătăţim şi să-l facem lege în viitorul apropiat. La PSD nu există această lege a răspunderii magistraţilor, iar domnul ministru Cazanciuc, viitor ministru al Justiţiei în guvernul Dragnea, nu dă doi bani pe acest cadru legislativ care ar putea să ducă la diminuarea derapajelor din sistemul judiciar”, a declarat Alina Gorghiu într-un interviu la DC News.

Ea a adăugat că PSD are un comportament duplicitar în ceea ce priveşte Justiţia, în sensul că la nivel discursiv social-democraţii se plâng de abuzurile magistraţilor, dar nu îşi doresc o lege care să reglementeze acest lucru.

”Este un discurs steril al PSD, nu are această lege în programul de guvernare, dimpotrivă, domnul Cazanciuc susţine că nu este nevoie. E pe aceeaşi lungime de undă cu doamna Prună din acest punct de vedere”, a mai spus Gorghiu.

Întrebată dacă pune semnul egal între fostul ministru PSD al Justiţiei Robert Cazanciuc şi actualul ministru, Raluca Prună, preşedintele PNL a răspuns afirmativ.

”La nivel de opinie pe legea răspunderii magistraţilor, aş spune: doamna Prună egal PSD egal Cazanciuc. Au aceeaşi opinie, că nu e nevoie de legea răspunderii magistraţilor”, a precizat Alina Gorghiu.
viewscnt