Gorghiu: Iohannis nu ne-a consultat nici pe mine, nici pe Blaga cu privire la desemnarea lui Ungureanu

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că nici ea, nici Vasile Blaga nu au fost consultați de președintele Klaus Iohannis cu privire la nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE. Chiar şi aşa, Gorghiu a precizat că  liberalii vor susține "categoric" această propunere, ea fiind agreată "unanim" la nivelul partidului.

RomaniaTV.net
29 iun. 2015, 19:57
Gorghiu: Iohannis nu ne-a consultat nici pe mine, nici pe Blaga cu privire la desemnarea lui Ungureanu

Alina Gorghiu a făcut această afirmație amintind că premierul Victor Ponta a anunțat că nu va vota propunerea lui Iohannis întrucât nu a fost consultat de șeful statului pe acest subiect.

„Președintele nu m-a consultat nici pe mine, nici pe Vasile Blaga cu această propunere. Este o propunere pe care a făcut-o, dar este unul din oamenii cu expertiză și este o propunere pe care categoric o vom susține. Am avut discuții cu Vasile Blaga despre propunerea înaintată de la Cotroceni și în ședința de conducere a partidului și toată lumea, unanim, a agreat să susținem propunerea președintelui pentru Mihai Răzvan Ungureanu”, a spus Gorghiu, la TVR.

În context, Alina Gorghiu a menționat că, din punct de vedere constituțional, propunerea pentru conducerea SIE aparține președintelui, iar votul Parlamentului.

„Îmi aduc aminte de poziția lui Victor Ponta atunci când s-a votat în Parlamentul României proiectul referitor la (….) privilegiile parlamentarilor, pensiile speciale pentru colegii săi parlamentari din PSD. Atunci, întrebat fiind ce opinie are, a spus că nu e treaba lui, e treaba Parlamentului. Aș vrea acum să văd o poziție consecventă (…), aș vrea să înțeleagă că de data aceasta este atributul președintelui să propună și, bineînțeles, Parlamentul are dreptul să voteze această propunere”, a susținut Gorghiu.