Gorghiu: Vom începe consultări pe tema moţiunii de cenzură după ce va fi redactat draftul acesteia

Copreședintele Partidului Național Liberal Alina Gorghiu a declarat, duminică, la Alba Iulia, că vor fi inițate consultări cu celelalte partide pe tema moțiunii de cenzură pe care PNL intenționează să o depună în data de 5 iunie imediat ce va fi redactat draft-ul acesteia.

24 mai 2015, 16:18
Gorghiu: Vom începe consultări pe tema moţiunii de cenzură după ce va fi redactat draftul acesteia

''Imediat ce vom avea creionat acest draft de moțiune de cenzură, vom discuta cu toate grupurile politice, îl vom înainta tuturor parlamentarilor. Eu am convingerea că putem să facem o surpriză frumoasă pentru electoratul din România și, în același timp, o surpriză neplăcută pentru Ponta', a afirmat Alina Gorghiu.

Copreședintele PNL a opinat că tema moțiunii de cenzură a PNL-ului este vitală pentru democrația din România.

Gorghiu, despre noul PNL: Cine nu se va adapta va fi respins

Alina Gorghiu a spus că o să le ceară și celor din PSD, UNPR și alte formațiuni politice 'satelite' PSD-ului să nu se teamă de sancțiuni și să îndrăznească să susțină o moțiune de cenzură pe o temă, a spus Gorghiu, legitimă și firească. ''Nu le cer votul pe un subiect sau pe o temă care are încărcătură politică, ci le cer votul și le cer sprijinirea moțiunii de cenzură pentru o temă care, de fapt, înseamnă un drept fundamental al fiecărui român, pe care nu cred că putem să-l negăm, indiferent că suntem de la PSD, de la PNL, UNPR sau UDMR', a declarat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat că PNL nu face o moțiune de cenzură doar ca să dea bine la presă sau la inventarul opoziției. ''Ne dorim ca acest demers să aibă succes. Îmi doresc să convingem cât mai mulți parlamentari să se ralieze acestui demers al PNL-ului', a spus Gorghiu.

PNL a stabilit tema şi data depunerii moţiunii de cenzură

Copreședintele PNL a subliniat că în acest moment este prematur să fie discuții despre ce se va întâmpla dacă moțiunea de cenzură trece. ''Nu aș vrea să intru în scenarii ce se întâmplă dacă. Speranța pe care o am este că acești parlamentari din alte partide au maturitatea suficientă și necesară să înțeleagă că guvernul Ponta este unul toxic și că trebuie îndepărtat prin moțiunea de cenzură pe care PNL o înaintează. După moțiunea de cenzură vom discuta', a menționat Gorghiu.

Ea a menționat că PNL are un program de guvernare și resurse umane.

''Avem rețeta completă pentru a putea guverna dacă moțiunea de cenzură este votată cu nu număr de voturi suficient pentru a trece. Cred că sunt cele două elemente fundamentale (program de guvernare și echipă — n.r.) pentru a putea ajunge la guvernare dacă o moțiune de cenzură trece. Dacă trece o moțiune de cenzură automat ai o majoritate parlamentară și pentru a instala un guvern nou', a conchis Alina Gorghiu.

”Imediat ce vom avea creionat acest draft de moțiune de cenzură, vom discuta cu toate grupurile politice, îl vom înainta tuturor parlamentarilor. Eu am convingerea că putem să facem o surpriză frumoasă pentru electoratul din România și, în același timp, o surpriză neplăcută pentru Ponta’, a afirmat Alina Gorghiu.

Copreședintele PNL a opinat că tema moțiunii de cenzură a PNL-ului este vitală pentru democrația din România.

Gorghiu, despre noul PNL: Cine nu se va adapta va fi respins

Alina Gorghiu a spus că o să le ceară și celor din PSD, UNPR și alte formațiuni politice ‘satelite’ PSD-ului să nu se teamă de sancțiuni și să îndrăznească să susțină o moțiune de cenzură pe o temă, a spus Gorghiu, legitimă și firească. ”Nu le cer votul pe un subiect sau pe o temă care are încărcătură politică, ci le cer votul și le cer sprijinirea moțiunii de cenzură pentru o temă care, de fapt, înseamnă un drept fundamental al fiecărui român, pe care nu cred că putem să-l negăm, indiferent că suntem de la PSD, de la PNL, UNPR sau UDMR’, a declarat Alina Gorghiu.

Ea a subliniat că PNL nu face o moțiune de cenzură doar ca să dea bine la presă sau la inventarul opoziției. ”Ne dorim ca acest demers să aibă succes. Îmi doresc să convingem cât mai mulți parlamentari să se ralieze acestui demers al PNL-ului’, a spus Gorghiu.

PNL a stabilit tema şi data depunerii moţiunii de cenzură

Copreședintele PNL a subliniat că în acest moment este prematur să fie discuții despre ce se va întâmpla dacă moțiunea de cenzură trece. ”Nu aș vrea să intru în scenarii ce se întâmplă dacă. Speranța pe care o am este că acești parlamentari din alte partide au maturitatea suficientă și necesară să înțeleagă că guvernul Ponta este unul toxic și că trebuie îndepărtat prin moțiunea de cenzură pe care PNL o înaintează. După moțiunea de cenzură vom discuta’, a menționat Gorghiu.

Ea a menționat că PNL are un program de guvernare și resurse umane.

”Avem rețeta completă pentru a putea guverna dacă moțiunea de cenzură este votată cu nu număr de voturi suficient pentru a trece. Cred că sunt cele două elemente fundamentale (program de guvernare și echipă — n.r.) pentru a putea ajunge la guvernare dacă o moțiune de cenzură trece. Dacă trece o moțiune de cenzură automat ai o majoritate parlamentară și pentru a instala un guvern nou’, a conchis Alina Gorghiu.