Gorghiu vrea să-l blocheze pe Dragnea. Propune ca persoanele condamnate penal definitiv să nu poată candida la prezidenţiale

Senatorul PNL Alina Gorghiu a depus marți două inițiative legislative care vizează imposibilitatea depunerii candidaturii pentru alegerile prezidențiale și parlamentare de către persoanele care au suferit condamnări penale definitive.

16 mai 2017, 11:04
Gorghiu vrea să-l blocheze pe Dragnea. Propune ca persoanele condamnate penal definitiv să nu poată candida la prezidenţiale

„În virtutea jurisprudenței Curții Constituționale cu privire la integritatea funcției publice, am înregistrat astăzi două inițiative legislative pentru reglementarea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească posibilii candidați la alegerile prezidențiale și parlamentare. În mod concret, soluția legislativă propusă vizează imposibilitatea depunerii candidaturii pentru alegerile prezidențiale și parlamentare de către persoanele care au suferit condamnări penale definitive”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, inițiativele au rolul de a menține, respectiv de a spori, rigorile de integritate de care trebuie să se bucure aceste demnități alese, implicit încrederea în instituții publice esențiale în statul român.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, despre o posibilă candidatură a sa la prezidenţiale în 2019