Gorj: Alte două asistente au fost bătute de un bolnav psihic

Violenţe din nou la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Târgu-Jiu. După ce la sfârşitul săptămânii trecute, o infirmieră a ajuns la spital, alte două femei au fost agresate de un bolnav psihic.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 10:41
Gorj: Alte două asistente au fost bătute de un bolnav psihic

Acesta a sărit la asistente, după ce a bătut mai mulţi pacienţi din centru. Pentru a se salva, femeile au fost nevoite să fugă şi să lase bolnavii singuri pentru câteva minute.

Aproape zilnic angajatele Centrului de Recuperarea şi Reabilitare Neuropsihiatrică sunt bătute de pacienţi.

„Am intrat în schimbul de dimineață iar fetele, colegele mele așteptau pe scări. Au sunat să vină ambulanța și poliția pentru că au fost probleme”, a declarat o asistentă.

Şefii centrului spun că acestea sunt riscurile meseriei.

„Cred și consider că acesta este riscul activității din această unitate”, a precizat Jana Trunchi, directoare Centrului de Recuperare și Reabilitare Vădeni.

Exista un nr de 170 de adulți cu handicap grav, care sunt în stare de orice. Trebuie respectate două lucruri. Atenție foarte mare din partea salariațiilor și în al doilea rând, să fie tratați la timp pentru a nu intra în criză”, a declarat Constantin Preoteasa, directorul Directiei de Asistență Socială Gorj.

Poliţiştii au început o anchetă în acest caz.

„Intervenția s-a realizat ca urmare a solicitării reprezentanților centrului. Pacientul a fost imobilizat și transportat la Secția Psihiatrie a Spitalului Județean”, a spus Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

La acest centru sunt 170 de pacienţi şi doar 30 de angajaţi care se ocupă efectiv de bolnavi. Deşi agresate, angajatele nu pot depune plângere împotriva pacienţilor întrucât aceştia nu răspund juridic, având afecţiuni neuropsihice. Incidentul, însă, poate fi anchetat şi ca accident de muncă.